Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Zraneného Girouxa čaká dvojtýždňová pauza, Crosby už trénuje

Sidney Crosby počas tréning Foto: TASR/AP Photo

Kapitán Pittsburghu Penguins sa v piatok prekvapujúco objavil na tréningu tučniakov.

Philadelphia 20. septembra (TASR) - Kapitán hokejistov Philadelphie Flyers Claude Giroux sa zranil na piatkovom tréningu a čaká ho minimálne dvojtýždňová pauza. Generálny manažér "letcov" Ron Hextall uviedol, že Giroux si poranil slabiny. "Nechceli sme takto začať prípravný kemp, ale nič s tým už nenarobíme. Verím, že Claude sa onedlho k nám opäť pripojí," uviedol Hextall.

Giroux bol v uplynulej sezóne najproduktívnejším hráčom Philadelphie, keď v 82 zápasoch zaznamenal 86 kanadských bodov, a po prvý raz v kariére bol nominovaný medzi finalistov na zisk Hartovej trofeje pre najužitočnejšieho hráča základnej časti NHL.

Jej držiteľom sa napokon stal Sidney Crosby. Kapitán Pittsburghu Penguins sa v piatok prekvapujúco objavil na tréningu "tučniakov". Stalo sa tak iba 24 hodín potom, ako viaceré médiá priniesli informáciu, že Crosby vynechá celý prípravný kemp. Elitný center strávil na ľade v Consol Energy Center takmer 50 minút. "Veľmi ma potešila správa, že sa môžem zapojiť do tréningu. Zranenie nie je vážne, trochu som to prehnal v posilňovni," nechal sa počuť Crosby. V sezóne 2013/14 zaznamenal v 80 zápasoch 36 gólov a 68 asistencií.