Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

NHL: Hamilton s desiatimi gólmi v ôsmej sezóne za sebou

New Jersey Devils oslavujú po tom, čo center Jesper Boqvist (70) skóroval počas tretej tretiny hokejového zápasu NHL proti Anaheim Ducks v Anaheime v Kalifornii v piatok 13. januára 2023. Foto: TASR/AP

Hamilton otvoril skóre v 9. minúte, keď dostal za chrbát Johna Gibsona svoju vlastnú vyrazenú strelu.

Anaheim 14. januára (TASR) - K víťazstvu hokejistov New Jersey na ľade Anaheimu gólovo prispel aj kanadský obranca Dougie Hamilton. Devils zdolali domácich 6:2 a Hamilton si pripísal desiaty gól v sezóne. Dvadsaťdeväťročný bek je tak jeden z troch aktívnych obrancov NHL, ktorý dosiahli hranicu desať gólov v ôsmich sezónach za sebou.

"Vyzerá to tak, že pre týchto hráčov je jednoducho prirodzené hrať ofenzívne. Puk si vždy nájde cestu do bránky," uviedol k výkonu svojho mužstva tréner hostí Lindy Ruff pre oficiálnu webstránku NHL. Hamilton otvoril skóre v 9. minúte, keď dostal za chrbát Johna Gibsona svoju vlastnú vyrazenú strelu. Pridal sa tak k Brentovi Burnsovi z Caroliny, ktorý zaznamenal jedenásť sezón v rade s minimálne 10 gólmi a k Švajčiarovi Romanovi Josimu z Nashvillu (9).

Na 2:0 zvýšil Jesper Bratt, švédsky útočník si ďalší presný zásah pripísal v 32. minúte. Za uplynulých šesť zápasov má na konte osem bodov (5+3). Pri góle na 4:0 využil radu asistenta trénera Andrewa Brunetta, niekdajšieho útočníka Minnesoty Wild či Colorada Avalanche. "Dostal som dobrú radu od chlapa, ktorý dal vo svojej kariére veľa gólov. Tak som počúval," povedal Bratt. Brunette ho upozornil na to, že domáci brankár sa občas príliš vzďaľuje od bránky. Dvadsaťštyriročný krídelník to využil, keď naznačil strelu sprava, následne obišiel bránku a zvýšil na 4:0.

Ešte v prvej tretine skóroval aj Jack Hughes. Ten vsietil gól na 3:0 v presilovej hre a v zápase získal celkovo tri body (2+1). Za predchádzajúcich sedem stretnutí ich má na konte už trinásť (10+3) a presný zásah z prvej tretiny sobotňajšieho zápasu bol jeho 22. v početnej výhode v prebiehajúcej sezóne. To je najvyšší počet v lige, ktorý okrem neho zaznamenali aj Jason Robertson (Dallas) a Mikko Rantanen (Colorado). Hughesovi asistoval aj Slovák Tomáš Tatar.

Devils ťahajú šnúru ôsmich víťazstiev proti súperom z Pacifickej divízie, zvíťazili v 16 z úvodných 19 duelov na klziskách protivníkov, čo je rekord NHL. "Vonku" má dobrú bilanciu aj český brankár "diablov" Vítek Vaněček. Ten vychytal svojmu tímu víťazstvo v desiatich stretnutiach z dvanástich.

V drese Anaheimu dosiahol významnú métu obranca Cam Fowler. Pri góle Trevora Zegrasa na 2:5 si pripísal jubilejnú 300. asistenciu v profiligovej kariére. Jeho spoluhráč Jakob Silfverberg odohral svoj sedemstý zápas v NHL.