Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Tréner Julien naďalej povedie Boston Bruins

Claude Julien, tréner Bostonu, sa rozpráva s hráčmi počas timeoutu na konci tretej tretiny zápasu NHL tímov Boston Bruins a Florida Panthers v utorok 31. marca 2015 v Bostone. Na snímke vľavo s číslom 33 slovenský obranca Zdeno Chára. Foto: TASR/AP/Elise Amendola

Julien pôsobí v Bostone od júna 2007, v roku 2011 vyhral s tímom Stanleyho pohár.

Boston 5. júna (TASR) - Hokejistov Bostonu Bruins aj v nadchádzajúcej sezóne zámorskej NHL povedie ako hlavný tréner Claude Julien. Ako informoval denník Boston Globe, skúseného kouča, o ktorého služby je v profilige veľký záujem, potvrdí nové vedenie vo funkcii.

Julienov osud v Bostone bol nejasný po tom, ako manažment Bruins 15. apríla prepustil z funkcie generálneho manažéra Petra Chiarelliho a nahradilo ho Donom Sweeneym. Spolu s hlavným koučom v klube z Massachusetts zostáva kvarteto jeho asistentov v zložení Doug Jarvis, Doug Houda, Joe Sacco a Bob Essensa.

Julien pôsobí v Bostone od júna 2007, v roku 2011 vyhral s tímom Stanleyho pohár, pred dvoma rokmi hrali "medvedi" vo finále. Tento rok však po prvý raz za sedem rokov nepostúpili do vyraďovacej časti. "Budú nejaké personálne zmeny, ale s obsadením pozície trénera sme spokojní," povedal pred časom Sweeney.

Celková doterajšia bilancia Juliena v Bostone je 351-192-79.