Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

NHL čaká revolúcia, v zámorí plánujú zmeny v pravidlách

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Cieľom je viac gólov v predĺženiach a menší počet samostatných nájazdov.

New York 5. júna (TASR) - Špeciálna komisia hokejovej NHL v spolupráci s Hráčskou asociáciou súťaže (NHLPA) plánuje zmeny v pravidlách. Tie najvýraznejšie by sa mali týkať počtu hráčov v predĺžení a nových regúl pri vhadzovaní.

Generálni manažéri NHL v marci predostreli návrh, podľa ktorého by sa počet hráčov na ľade v nadstavenom čase znížil zo štyroch na troch v každom tíme. Cieľom je viac gólov v predĺženiach a menší počet samostatných nájazdov.

"O tejto téme prebehla diskusia, ale žiadne konečné rozhodnutie nepadlo. Rokovania budú pokračovať, koncom mesiaca by sme mohli dospieť k dohode. Zmena sa nebude týkať súčasného formátu samostatných nájazdov," uvádza sa v spoločnom vyhlásení NHL a NHLPA.

Komisia zároveň navrhla zaviesť nové pravidlo pri vhadzovaniach. Podľa regule by hráč, ktorý je v tom momente na buly vo svojom obrannom pásme, musel položiť na ľad hokejku ako prvý. Tým má vzniknúť výhoda pre súperovho centra, ktorý je na vhadzovaní v pásme ako útočiaci hráč. Aj od tohto kroku si profiliga sľubuje väčší počet gólov.