Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

NHL: McDavid rozhodol o víťazstve Edmontonu v Arizone

Obranca Arizona Coyotes Oliver Ekman-Larsson (23) a obranca Edmonton Oilers Ethan Bear (74) sa zrazili s brankárom Coyotes Darcy Kuemperom v zápase NHL. Foto: TASR/AP

V ďalšom stretnutí Carolina uspela na ľade Detroitu 2:0. Brankár James Reimer zneškodnil všetkých 19 striel domácich hráčov.

New York 25. novembra (TASR) - Hokejisti Edmontonu zvíťazili v noci na pondelok v zámorskej NHL na ľade Arizony 4:3 po samostatných nájazdoch. Jediným úspešným exekútorom v nájazdovom rozstrele bol Connor McDavid, kapitán hostí predtým asistoval aj pri prvom góle Oilers a natiahol svoju bodovú šnúru na 11 zápasov. Pri všetkých troch góloch domácich asistoval obranca Alex Goligoski.

"Olejárov" podržal aj brankár Mikko Koskinen, ktorý predviedol 27 úspešných zákrokov. "Je to pre nás veľké víťazstvo, navyše sa zrodilo na súperovom ľade. Ukazuje to, že sa nikdy nevzdávame," povedal fínsky brankár Edmontonu, ktorý ešte v 54. minúte prehrával 2:3, no Markus Granlund sa postaral o vyrovnanie a posunul zápas do predĺženia a nakoniec aj nájazdov.

V domácom drese sa najviac darilo trojbodovému Goligoskému. "Páčilo sa mi, ako sme hrali v tretej tretine, až do Granlundovho gólu. Mali sme tam množstvo šancí a mohli sme definitívne rozhodnúť. No nakoniec skórovali oni a išlo sa do predĺženia, v ktorom sa môže stať čokoľvek," uviedol pre nhl.com.

V ďalšom stretnutí uspela Carolina na ľade Detroitu 2:0. Brankár James Reimer zneškodnil všetkých 19 striel domácich hráčov a dosiahol prvé čisté konto v drese Hurricanes, celkovo svoje 22. v profiligovej kariére. "Prvý shutout som dosiahol proti Caroline a teraz som zaznamenal aj prvý v jej farbách. Je to zábavné a kruh sa tak uzavrel," uviedol Reimer. Zhodne gólom a asistenciou sa na triumfe hostí podieľali fínski útočníci Sebastian Aho a Teuvo Teräväinen. Carolina tak vyhrala už šiesty z uplynulých siedmich duelov. "V úvodnej tretine sme neboli príliš dobrí, no Reimer nás podržal a potom sme už dobre bránili. Posledné dva zápasy nám vyšli, takto chceme hrať," povedal tréner "hurikánov" Rod Brind'Amour.

V ďalšom zápase Buffalo zvíťazilo na Floride 5:2, dva góly hostí strelil Zemgus Girgensons a hviezdny Jack Eichel zaznamenal tri body (1+2). Sabres podržal aj brankár Linus Ullmark, ktorý zaznamenal až 43 úspešných zákrokov. V tretej tretine chytil 17 zo 16 striel súpera. "Takto nám pomáha už roky. Takéto zákroky sú veľmi dôležité. On a Carter Hutton sú naša chrbtica. Vďaka nim máme šancu vyhrávať," pochválil brankára Eichel.

NHL - sumáre:


FLORIDA PANTHERS – BUFFALO SABRES 2:5 (0:2, 1:2, 1:1)

Góly: 30. Acciari, 44. Connolly (Ekblad, Trocheck) – 17. Skinner (Eichel, Sheary), 19. Girgensons (Montour, Dahlin), 24. Eichel (Dahlin, Bogosian), 35. Olofsson (Reinhart, Eichel), 54. Girgensons (Vesey). Brankári: Montembeault - Ullmark, strely na bránku: 45:26, 14.443 divákov.


DETROIT RED WINGS – CAROLINA HURRICANES 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 31. Aho (Teräväinen, Svečnikov), 59. Teräväinen (Aho). Brankári: Howard - Reimer, strely na bránku: 19:36, 18.726 divákov.


ARIZONA COYOTES – EDMONTON OILERS 3:4 pp a sn (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 10. Söderberg (Schmaltz, Goligoski), 32. Fischer (Grabner, Goligoski), 34. Hinostroza (Goligoski, Chychrun) – 3. Neal (Draisaitl, McDavid), 22. Chiasson (Gagner, Klefbom), 54. Granlund (Russell), rozh. nájazd McDavid. Brankári: Kuemper - Koskinen, strely na bránku: 30:37, 12.908 divákov.