Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

NHL: Montreal má vraj troch pozitívnych hráčov, klub to nekomentuje

Slovenský hokejový reprezentant v drese Montrealu Canadiens Tomáš Tatar (vľavo), jeho zranený spoluhráč Phillip c (druhý zľava) a Nick Cousins (vpravo) odchádzajú z ľadu počas zápasu zámorskej hokejovej NHL Montreal Canadiens - Arizona Coyotes v Montreale 10. februára 2020. Foto: TASR/AP

Montreal bude hrať bez obrancu Karla Alznera, ktorý využil právo dohrávanú sezónu neabsolvovať. Útočník Max Domi si vzal týždeň na rozmyslenie.

Montreal 13. júla (TASR) - Najmenej traja hokejisti Montrealu Canadiens mali údajne pozitívne testy na koronavírus. V pondelok o tom informoval športový portál The Athletic, samotný klub ani vedenie NHL túto informáciu nekomentovali.

Vedenie ligy už dávnejšie oznámilo, že sa v súvislosti s koronavírusom bude riadiť princípom lekárskeho tajomstva. V Montreale pôsobí slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý je v prerušenej sezóne najproduktívnejším hráčom mužstva.

Sezónu NHL prerušili 12. marca pre pandémiu ochorenia COVID-19. Prípravné kempy klubov pred obnovením sezóny sa v rámci tretej fázy reštartu začnú v pondelok 13. júla. Hráči sa budú v tréningových centrách svojich tímov spoločne pripravovať až do 26. júla, keď sa premiestnia do tzv. hub cities. Na neutrálnych štadiónoch v Edmontone, respektíve Toronte absolvujú najprv niekoľko prípravných stretnutí a od 1. augusta v nich dohrajú pandémiou poznačený ročník, bez divákov a za prísnych hygienických opatrení.

Montreal bude hrať bez obrancu Karla Alznera, ktorý využil právo dohrávanú sezónu neabsolvovať. Útočník Max Domi si vzal týždeň na rozmyslenie.