Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Hokej

Chára mal pozitívny test na koronavírus

Slovenský hokejový obranca v drese New York Islanders Zdeno Chára. Foto: TASR/AP

Islanders majú na covidovej listine okrem neho aj kapitána Andersa Leeho, útočníkov Josha Baileyho, Kieffera Bellowsa a Rossa Johnstona i obrancov Andyho Greenea a Adama Pelecha.

New York 23. novembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Zdena Cháru mal pozitívny test na koronavírus a jeho tím ho umiestnil na covidovú listinu. V utorok o tom informovala oficiálna stránka zámorskej NHL.

Podľa nej mal štyridsaťštyriročný bek pozitívny test už v pondelok. Chára odohral v tejto sezóne 15 zápasov, v ktorých zaznamenal dve asistencie. Islanders majú na covidovej listine okrem neho aj kapitána Andersa Leeho, útočníkov Josha Baileyho, Kieffera Bellowsa a Rossa Johnstona i obrancov Andyho Greenea a Adama Pelecha.

COVID-19 protokol nehovorí o tom, či sa hokejisti priamo nakazili koronavírusom, alebo boli v úzkom kontakte s infikovanou osobou, resp. sa ich inak dotkli opatrenia v súvislosti s ochorením COVID-19.

Islanders sa musia zaobísť aj bez útočníka Brocka Nelsona, ktorý má zranenie v dolnej časti tela a bude chýbať dva až štyri týždne. Nelson nazbieral v 15 dueloch jedenásť bodov (9+2).

Islanders majú odohrať najbližší zápas v noci na štvrtok proti mestskému rivalovi New Yorku Rangers.