Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Pánik strelil druhý gól v sezóne, Toronto však prehralo po nájazdoch

Slovenský hokejista Richard Pánik v súboji o puk s brankárom Colorada Retom Berrom v zápase Toronto - Colorado Foto: TASR/AP

Richard Pánik, ktorý si v prvej tretine pripísal na konto aj asistenciu pri góle Phila Kessela, vyrovnal 76 sekúnd pred koncom tretej tretiny na 3:3.

New York 7. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Richard Pánik zaznamenal svoj druhý gól v aktuálnej sezóne zámorskej NHL, ale jeho Toronto napokon nestačilo v Colorade na domácich Avalanche a prehralo 3:4 po samostatných nájazdoch. Pánik, ktorý si v prvej tretine pripísal na konto aj asistenciu pri góle Phila Kessela, vyrovnal 76 sekúnd pred koncom tretej tretiny na 3:3. V samostatných nájazdoch však boli úspešnejší domáci.

Colorado zdolalo Toronto 4:3 po samostatných nájazdoch, keď skórovali všetci traja exekútori Nathan MacKinnon, Matt Duchene aj Alex Tanguay. Za Toronto sa presadil len Tyler Bozak. Výborný zápas v drese Maple Leafs odohral slovenský útočník Richard Pánik, ktorý najskôr asistoval Kesselovi a potom sám zariadil vyrovnávajúci gól. Po dobrom striedaní si mladý Slovák našiel pozíciu medzi kruhmi, dostal presnú prihrávku od Mikea Santorelliho a jeho strela sa od korčule obrancu "lavín" Nata Guenina odrazil do siete. Pánik odohral jednoznačne svoj najlepší zápas v sezóne, keď konečne dostal viac priestoru a trénerovi Randymu Carlylovi sa za to odvďačil. Slovenskému útočníkovi paradoxne pomohlo zranenie spoluhráča. Už v 45. sekunde totiž po zrážke s Janom Hejdom padol nepríjemne na ľad krídelník prvej formácie Daniel Winnik, po dlhom ošetrovaní ho odniesli na nosidlách a do zápasu sa už nevrátil. Pánik sa zo štvrtého útoku posunul vyššie a hral veľmi dobre. Dostal sa do viacerých nebezpečných situácií a s bilanciou 1+1, dva plusové body a tri strely patril k najlepším hráčom "javorových listov".

Winnikove zranenie pôsobilo hrozivo, útočník padol na chrbát a rameno a zostal na ľade niekoľko minút ležať bez pohybu. Našťastie sa však vážne nezranil a nakoniec ani nemusel ísť do nemocnice. "Keď sme sa vrátili z ľadu, tak bol v šatni. Chodil okolo a je v poriadku. Bola to nepríjemná situácia a báli sme sa, že to môže dopadnúť omnoho horšie," povedal zámorským médiám Carlyle. "Bol to jeden z najhroznejších momentov, aké som zažil. Keď ostane takto bez pohybu na ľade ležať váš spoluhráč, tak máte obavy, že ide o najhoršie. Našťastie to dopadlo dobre," povedal skúsený obranca Toronta Dion Phaneuf. Okrem Winnika prišli Maple Leafs aj o obrancu Jakea Gardinera, ktorý si zranil nohu pri blokovaní strely v závere prvej tretiny.

Gól Richarda Pánika





Hokejisti NY Islanders vyhrali v Los Angeles 2:1 po samostatných nájazdoch. Na ľade sa predstavili dvaja Slováci, v drese domácich Kings Marián Gáborík a za hostí nastúpil bývalý hráč "kráľov" Ľubomír Višňovký. Tretí Slovák Jaroslav Halák šancu v bránke Islanders nedostal. Višňovský odohral dobrý zápas a na ľade bol viac ako 23 minút. V druhej tretiny trafil hornú žrď a v predĺžení sa mohol stať hrdinom zápasu. Po prihrávke Thomasa Hickeyho sa ocitol úplne sám pred Jonathanom Quickom, ale ten jeho strelu lapačkou zneškodnil. V nájazdoch zneškodnil Chad Johnson pokusy domácich útočníkov Anžeho Kopitara a Jeffa Cartera, na druhej strane skórovali Kyle Okposo, Frans Nielsen a Kings prehrali na domácom ľade po šiestich zápasoch. Islanders vyhrali na tripe druhý zápas v priebehu dvoch dní, v noci na štvrtok triumfovali aj s Halákom v bránke na ľade Anaheimu 3:2 pp. "Hrali sme druhý zápas v priebehu dvoch dní a v tretej tretine sme boli unavení. Som šťastný, že sme to nakoniec zvládli," povedal Okposo. Gáborík vo svojom treťom zápase po návrate do zostavy bol na ľade 16:47 minúty, ale do štatistík sa nezapísal.


Philadelphia si poradila na domácom ľade s Floridou v pomere 4:1. Na svoj prvý gól v sezóne čaká slovenský "panter" Tomáš Kopecký, ktorý odohral 14 a pol minúty, mal štyri strelecké pokusy, ale v zakončení má stále smolu. Víťazstvo Flyers vychytal brankár Steve Mason, ktorý zaznamenal 34 úspešných zákrokov. Florida prehrala v riadnom hracom čase prvýkrát po siedmich stretnutiach a prvýkrát po štyroch zápasoch inkasoval brankár Roberto Luongo viac ako jeden gól.

Boston stále bez zraneného Zdena Cháru zdolal doma Edmonton 5:2 a potvrdil dominanciu nad týmto kanadským tímom. S "olejármi" neprehrali Bruins od 17. októbra 2000 (13 zápasov), pričom na domácom ľade prehral Boston s Oilers naposledy 7. novembra 1996. Ešte necelých deväť minút pred koncom tretej časti viedli hostia 2:1, ale potom v priebehu 2:34 min otočili "medvede" tromi gólmi na 4:2 a triumf poistil do prázdnej bránky Milan Lucic.

Ottawa zdolala doma Minnesotu 3:0, keď druhé čisté konto v sezóne a 28. v kariére zaznamenal Craig Anderson. Senators stačilo na víťazstvo len 17 striel, dva z troch gólov dala nováčikovský formácia Mike Hoffman, Curtis Lazar a Mark Stone. Minnesota nastúpila prvýkrát bez zraneného najproduktívnejšieho hráča Zacha Parisea. Ottawa je jediným tímom v NHL, ktorý v tejto sezóne neprehral doma v riadnom čase.

Skvelú streleckú formu potvrdil útočník St. Louis Vladimir Tarasenko a pomohol k víťazstvu 4:3 nad New Jersey. Dvadsaťdvaročný ruský krídelník strelil gól v štvrtom zápase v rade a opäť sa prezentoval parádnym kúskom. Najskôr trafil žrď, v zápätí sa však po prihrávka Jadena Schwartza opäť dostal k puku, prekľučkoval sa obranou Devils, položil si brankára Coryho Schneidera a päť sekúnd pred koncom prvej tretiny strelil svoj deviaty gól v sezóne. Blues potom viedli 4:1 a hoci "diabli" v posledných dvoch minútach znížili zásluhou Mareka Židlického a Michaela Rydera na 3:4, na viac to už nestačilo. St. Louis vyhralo siedmy zápase v rade. "Nejde o to kto strelí gól, ale ide o víťazstvá. Vyhrali sme sedem za sebou? Ideme sa pripraviť na ďalší zápas a chceme vyhrať aj ôsmy," povedal zámorským médiám Tarasenko.

Tampa Bay zdolala Calgary 5:2, keď svoje prvé dva góly v kariére NHL strelil 21-ročný center Cedric Paquette. Až samostatné nájazdy rozhodovali vo Winnipegu, kde sa predstavil Pittsburgh. O víťazstve 4:3 napokon rozhodol kapitán Penguins Sidney Crosby, keď aj so šťastím prekonal českého brankára Ondřeja Pavelca. Jets odolali tímu s najlepšou úspešnosťou v presilovkách a ubránili všetkých päť početných výhod Pens.

Nashville vyhral v Dallase 3:2, keď v 54. minúte rozhodol svojím prvým gólom v sezóne veterán Matt Cullen. "Kosatky" z Vancouveru triumfovali na horúcom ľade San Jose 3:2, keď sa v závere ubránili obrovskému tlaku domáceho tímu. "Žralokom" sa dokonca podarilo vyrovnať zásluhou Joea Thorntona, ale radosť im nakoniec pokazil videorozhodca, pretože puk prešiel cez bránkovú čiaru niekoľko stotín po siréne. "Dnes sme mali šťastie a podržal nás brankár. Nezaslúžili sme si vyhrať, bolo to len o šťastí," povedal tréner Vancouveru Willie Desjardins. San Jose prestrieľali hostí v pomere 36:19, ale vynikajúci výkon podal v bránke Ryan Miller.

Sumáre NHL:

BOSTON - EDMONTON 5:2 (1:1, 0:0, 4:1)
Góly: 19. Smith (Marchand, Warsofsky), 52. Eriksson (Hamilton, Söderberg), 53. Söderberg (Bergeron, Hamilton), 54. Hamilton (Eriksson, Smith), 60. Lucic (Krejčí, Seidenberg) – 15. Gordon (Schultz, Nugent-Hopkins), 42. Arcobello (Jakupov). Brankári: Rask - Scrivens, strely na bránku: 32:25, 17.565 divákov.

PHILADELPHIA - FLORIDA 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Góly: 4. Couturier (B. Schenn, Read), 7. Del Zotto (B. Schenn, Couturier), 23. Bellemare (Colaiacovo), 33. Voráček (Giroux, Streit) – 32. Bjugstad (Hayes, Kulikov). Brankári: Mason - Luongo, strely na bránku: 30:35, 19.777 divákov.

OTTAWA - MINNESOTA 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Góly: 23. MacArthur (Ryan, Karlsson), 25. Hoffman (Gryba, Lazar), 43. Hoffman (Stone, Wiercioch). Brankári: Anderson - Bäckström, strely na bránku: 17:35, 16.867 divákov.

TAMPA BAY - CALGARY 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Góly: 10. Paquette (Drouin), 22. Paquette (Namestnikov, Garrison), 25. Boyle, 41. T. Johnson (Kučerov, Palát), 58. Filppula – 16. Hudler (Brodie, Giordano), 25. Monahan (Gaudreau, Giordano). Brankári: Bishop - Hiller, strely na bránku: 33:31, 18.267 divákov.

ST. LOUIS - NEW JERSEY 4:3 (1:0, 1:0, 2:3)
Góly: 20. Tarasenko (Schwartz, Cole), 32. Schwartz (Jackman), 48. Steen (Lehterä, Tarasenko), 58. Backes (Pietrangelo, Shattenkirk) – 57. Ryder (Brunner, Ruutu), 59. Židlický (Sislo, Bernier), 60. Ryder (Jágr, Eliáš). Brankári: Allen - Schneider (48. Kinkaid), strely na bránku: 29:27, 16.523 divákov.

WINNIPEG - PITTSBURGH 3:4 pp a sn (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 10. Ladd (Little, Bogosian), 39. Trouba (Kane, Wheeler), 44. Kane (Wheeler, Scheifele) – 12. Despres (Sutter, Downie), 27. Sutter (Bortuzzo), 38. Downie (Spaling, Sutter), rozh. náj. Crosby. Brankári: Pavelec - Fleury, strely na bránku: 37:35, 15. 016 divákov.

DALLAS - NASHVILLE 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Góly: 37. Daley, 48. Eaves (Seguin, Roussell) – 25. Smith (Roy, Ellis), 34. Forsberg (Josi, Ekholm), 54. Cullen (Roy, Ekholm). Brankári: Lehtonen - Rinne, strely na bránku: 35:33, 17.054 divákov.

COLORADO - TORONTO pp a sn 4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 1. Holden (MacKinnon, Landeskog), 26. Tanguay (Redmond, Barrie), 52. Duchene (O'Reilly), rozh. náj. Duchene – 17. Kessel (Franson, PÁNIK), 25. Bozak (van Riemsdyk, Franson), 59. PÁNIK (Santorelli, Kessel). Brankári: Berra - Bernier, strely na bránku: 34:38, 15.036 divákov.

LOS ANGELES - NY ISLANDERS 1:2 pp a sn (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 4. King (Richards, Muzzin) - 17. Nelson (Tavares, Strome), rozh. nájazd Okposo. Brankári: Quick - Johnson, strely na bránku: 29:26, 18.230 divákov.

SAN JOSE - VANCOUVER 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Góly: 11. Sheppard (Hertl, Kennedy), 31. Couture (Pavelski, Marleau) – 20. Vrbata, 33. Edler (D. Sedin, H. Sedin), 38. Bonino (Burrows). Brankári: Niemi - Miller, strely na bránku: 36:19, 17.562 divákov.


Slováci v akcii:

Richard Pánik (Toronto) 14:35 1 1 2 2 3 0
Tomáš Kopecký (Florida) 14:39 0 0 0 0 4 2
Ľubomír Višňovský (Islanders) 23:40 0 0 0 0 1 0
Marián Gáborík (Los Angeles) 16:47 0 0 0 0 0 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/