Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Prvé kolo draftu NHL sa uskutoční 6. októbra

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Právo vybrať si draftovú jednotku tak dostal bližšie neurčený klub, označený ako "Team E", ktorý mal pred prvou fázou iba 2,5-percentnú šancu na zisk prvej voľby.

New York 9. septembra (TASR) - Prvé kolo tohtoročného vstupného draftu v zámorskej NHL sa uskutoční 6. októbra. O deň neskôr si budú tímy vyberať hráčov v druhom až siedmom kole. V stredu o tom informovala zámorská stanica TSN.

Vzhľadom na to, že sa základná časť pre pandémiu koronavírusu nedohrala a súťaž sa po pauze obnovila vyraďovačkou s 24 tímami, nemohla sa uskutočniť ani draftová lotéria v tradičnom termíne a tradičnom formáte. Liga ju preto rozdelila do dvoch fáz, pričom v tej prvej júnovej malo najvyššiu šancu získať draftovú jednotku najhorších sedem tímov tabuľky - Detroit, Ottawa, San Jose, Los Angeles, Anaheim, New Jersey a Buffalo. Šťastie sa na nich neusmialo a rozdelili si iba priečky na drafte od 2. po 8. miesto.

Právo vybrať si draftovú jednotku tak dostal bližšie neurčený klub, označený ako "Team E", ktorý mal pred prvou fázou iba 2,5-percentnú šancu na zisk prvej voľby. Jej držiteľ vzišiel z druhej fázy lotérie, kde boli tímy, ktoré vypadli v predkole play off. Šťastie sa napokon usmialo na New York Rangers.

Poradie na prvých 15 miestach v 1. kole draftu 2020:

1. New York Rangers, 2. Los Angeles Kings, 3. Ottawa Senators (od San Jose Sharks), 4. Detroit Red Wings, 5. Ottawa Senators, 6. Anaheim Ducks, 7. New Jersey Devils, 8. Buffalo Sabres, 9. Minnesota Wild, 10. Winnipeg Jets, 11. Nashville Predators, 12. Florida Panthers, 13. Carolina Hurricanes (od Toronto Maple Leafs), 14. Edmonton Oilers, 15. Pittsburgh Penguins