Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

NHL: Rittich si doma v Jihlave lieči zranený lakeť

Brankár Calgary Flames David Rittich v zápase zámorskej hokejovej NHL New York - Calgary Flames v New Yorku. Foto: TASR/AP

Český brankár sa v januári predstavil v exhibičnom Zápase hviezd NHL, keď v nominácii nahradil Darcyho Kuempera z Arizony Coyotes.

Calgary 3. apríla (TASR) - Český hokejový brankár David Rittich si počas pandémie koronavírusu doliečuje zranenie lakťa v rodnej Jihlave. Dvadsaťsedemročný brankár tímu zámorskej NHL Calgary Flames odchytal nateraz posledný súťažný zápas 8. marca, o štyri dni už vedenie profiligy pre šírenie ochorenia prerušilo základnú časť.

"Deň pred odchodom z Calgary som dostal do kĺbu injekciu. Týždeň som nemohol nič robiť, neskôr som začal s ľahkými cvikmi. Som v domácej karanténe a preto bol trochu problém zohnať všetky cvičebné pomôcky, ktoré sú bežne k dispozícii vo fitnescentre. Našťastie môj kamarát bol taký láskavý a nejaké mi požičal," citoval Ritticha portál nhl.com.

Český brankár sa v januári predstavil v exhibičnom Zápase hviezd NHL, keď v nominácii nahradil Darcyho Kuempera z Arizony Coyotes. V 48 stretnutiach základnej časti mal 90,7-percentnú úspešnosť zákrokov s priemerom 2,97 inkasovaného gólu na zápas.