Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Sekera chce v LA zostať, Kings zatiaľ nezareagovali na jeho návrh

Andrej Sekera. Foto: TASR/AP

Sekera prišiel do tímu vlaňajšieho šampióna tesne pred jarnou uzávierkou výmien z Caroliny.

Los Angeles 3. júna (TASR) - Slovenskému hokejovému obrancovi Andrejovi Sekerovi na konci júna vyprší kontrakt s klubom NHL Los Angeles Kings, v Kalifornii by však rád zostal. Ako informovali zámorské médiá, hráčov agent už začal s vedením "kráľov" rokovať a predložil mu návrh novej zmluvy.

Po predbežných rozhovoroch, ktoré prebehli po skončení základnej časti, sa začali strany baviť už aj o konkrétnych cifrách. Trhová hodnota Sekeru sa podľa zámorských médií pohybuje okolo 5 miliónov dolárov za sezónu. Návrh, ktorý predložil generálnemu manažérovi LA Deanovi Lombardimu agent slovenského zadáka, údajne nebol prehnaný, ale Kings naň ešte nereagovali.

"Väčšinou býva ťažké získať nejaké čísla, na ktoré môžete nadviazať, no od Sekeru sme už obdržali parametre zmluvy. Poznáme teda rozpätie, v ktorom by sme sa mohli pohybovať. Odpovedali sme už protiponukou? Zatiaľ nie. To je všetko, čo k tomu môžem v danej chvíli povedať. Čísla však nie sú prehnané," citoval Lombardiho oficiálny portál NHL. Obe strany si želajú predĺženie spolupráce. "Rád by u nás zostal. V takom prípade si vždy prajete, aby ste ho napasovali do vašej platovej schémy," dodal GM Kings.

Sekera prišiel do tímu vlaňajšieho šampióna tesne pred jarnou uzávierkou výmien z Caroliny. S klubom, v ktorom pôsobí aj jeho krajan Marián Gáborík, sa mu však nepodarilo postúpiť do play off. Za Kings odohral v závere základnej časti 16 zápasov, v ktorých nazbieral štyri body za gól a tri asistencie. Ak nepodpíše nový kontrakt, stane sa 1. júla neobmedzeným voľným hráčom.