Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Sekera bodom pomohol k výhre Caroliny nad Halákovým St. Louis

Slovenský obranca Caroliny Andrej Sekera (vpravo) oslavuje gól so spoluhráčmi, vľavo Justin Faulk a uprostred Rus Alexander Semin v zápase hokejovej NHL Carolina Hurricanes - St. Louis Blues v noci na sobotu 1. februára 2014. Foto: TASR/AP

Slovenský obranca Islanders Ľubomír Višňovský odohral vyše 20 minút, do štatistík si zapísal dva mínusové body.

New York 1. februára (TASR) - zvíťazili v piatkovom zápase NHL na domácom ľade nad St. Louis Blues 3:1 a piatym triumfom z posledných šiestich stretnutí zavŕšili úspešný prvý mesiac v roku. Celkovo sa tím z Raleighu tešil v januári z desiatich víťazstiev a vo svojej divízii sa dostal už na tretie miesto.


Veľkú zásluhu má na tom slovenský obranca Andrej Sekera. Dvadsaťsedemročný Prievidžan je druhým najvyťaženejším hráčom v tíme a darí sa mu aj v ofenzíve. Sekera presnou krížnou prihrávkou v presilovke asistoval pri úvodnom góle Nathana Gerbeho, ktorý v 4. minúte strelou spomedzi kruhov prekonal Jaroslava Hálaka v bránke Blues.

"Hrá s veľkým sebavedomím. Ja osobne som vedel o jeho kvalitách už dlhšie, ale teraz konečne dostáva dostatok priestoru na ľade a môže tak naplno ukázať svoj talent," povedal Gerbe na adresu Sekeru, ktorý zaznamenal už 23. asistenciu v sezóne a osobné maximum si vylepšil už na 31 bodov.

Halák v bránke hostí celkovo kryl 28 striel, ale nemal dostatočnú podporu spoluhráčov, čo po zápase priznal aj tréner bluesmanov Ken Hitchcock. "Škoda, že sme nevyužili ďalší kvalitný výkon nášho brankára. Boli sme ťažkopádni, bez pohybu, čo môžem vyčítať najmä obrancom," uviedol kormidelník St. Louis.

V newyorskom derby v Madison Square Garden vyhrali Rangers nad Islanders 4:1 a zaknihovali proti rivalovi druhú výhru za posledné tri dni, keď tohto súpera zdolali aj v stredu na bejzbalovom štadióne Yankee (2:1). Slovenský obranca Islanders Ľubomír Višňovský odohral po trojmesačnej pauze spôsobenej otrasom mozgu tretie stretnutie. Na ľade strávil 20 minút, do štatistík si zapísal dva mínusové body.

Detroit zdolal Washington doma 4:3 po samostatných nájazdoch, dvojica Slovákov v domácom drese Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo sa bodovo nepresadila. Tatar preveril českého gólmana Capitals Michala Neuvirtha piatimi strelami, ale neuspel proti nemu ani pri záverečných samostatných nájazdoch. Tie nakoniec rozhodla až siedma séria, v ktorej uspel domáci krídelník Patrick Eaves. Do brány Red Wings sa po trojzápasovej absencii spôsobenej zranením kolena vrátil Jimmy Howard. "Cítil som sa dobre, problémové koleno mi nerobilo žiadne starosti. To ma veľmi teší, pretože keď som bol zranený naposledy, potreboval som až poltucet zápasov aby som sa dokonale rozohral," uviedol Howard. Pre Red Wings bol súboj proti tímu z hlavného mesta jubilejným trojtisícim predstavením na domácom ľade v klubovej histórii. Hosťom nepomohli ani gól a asistencia Rusa Alexandra Ovečkina.

New Jersey prehralo v Nashville 2:3 po predĺžení. Diabli po úvodnom góle domáceho Sheu Webera v druhej časti otočili skóre, keď zaúradovala česká dvojica veteránov Patrik Eliáš - Jaromír Jágr. David Legwand však 11 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal na 2:2 a v predĺžení svojim druhým presným zásahom v stretnutí rozhodol o triumfe Predators Weber.

sumáre:

NEW YORK RANGERS - NEW YORK ISLANDERS 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)


Góly: 4. Boyle (M. Staal), 53. Brassard (M. Staal, Zuccarello), 55. Richards (Callahan, Hagelin), 60. McDonagh (Moore) - 35. Okposo (De Haan, Bailey). Brankári: Lundqvist - Nabokov, strely na bránku: 36:39.




CAROLINA - ST. LOUIS 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)


Góly: 4. Gerbe (SEKERA, Faulk), 22. Skinner (J. Staal), 59. Siomin - 10. Backes (Roy, Oshie). Brankári: Chudobin - HALÁK, strely na bránku: 30:28.




WINNIPEG - VANCOUVER 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)


Góly: 6. Bogosian (Enström, Ladd), 7. Setoguchi (Byfuglien, Scheifele), 27. Frolík (Ladd, Little), 58. Setoguchi (Trouba) - 11. Edler (Burrows, Kesler), 25. Kesler, 52. Garrison (Stanton, Kesler). Brankári: Pavelec - Lack, strely na bránku: 34:26.




NASHVILLE - NEW JERSEY 3:2 po predĺžení (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)


Góly: 7. Weber (Hornqvist), 60. Legwand (Josi, Jones), 62. Weber (Wilson) - 33. Eliáš (Jágr, Zajac), 39. Jágr (Eliáš, Zajac). Brankári: Hutton - Schneider, strely na bránku: 33:26.




DETROIT - WASHINGTON 4:3 pp a sn (0:1, 2:0, 1:2 - 0:0, 1:0)


Góly: 23. Miller (Glendening, Eaves), 39. DeKeyser (Sheahan), 51. Nyquist, rozhodujúci sam. nájazd Eaves - 16. Chimera (N. Backström, Carlson), 49. Wellman (Ovečkin), 60. Ovečkin (Carlson, Chimera). Brankári: Howard - Neuvirth, strely na bránku: 45:29





Slováci v akcii:
Tomáš Jurčo (Detroit) 14:42 0 0 0 +1 2 2
Tomáš Tatar (Detroit) 16:58 0 0 0 +1 5 0
Ľubomír Višňovský (NY Islanders) 20:02 0 0 0 -2 1 0
Andrej Sekera (Carolina) 24:37 0 1 1 +1 0 0
Jaroslav Halák (St. Louis) 59:31 2/30 93,3
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/