Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

NHL: Sekera vynechá duel s Minnesotou, Montgomery: Všetko ho bolí

Slovenský hokejový reprezentant v drese Dallasu Andrej Sekera, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Skúseného slovenského obrancu stále obmedzuje zranenie, ktoré utrpel v sobotňajšom dueli s Pittsburghom Penguins.

Dallas 29. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Andrej Sekera bude chýbať Dallasu Stars v najbližšom zápase NHL proti Minnesote Wild (v stredu o 1.30 SEČ). Skúseného obrancu stále obmedzuje zranenie, ktoré utrpel v sobotňajšom dueli s Pittsburghom Penguins.

Sekera nedohral zápas po tom, čo v 7. minúte tretej tretiny po súboji s Nickom Bjugstadom narazil ramenom na mantinel. Z ľadu mu museli pomôcť lekári. Tréner Stars Jim Montgomery po stretnutí uviedol, že by nemalo ísť o vážne zranenie.

Ako informovalo periodikum Dallas Morning News, Sekera v pondelok vynechal tímový tréning. Podľa Montgomeryho 33-ročný bek nenastúpi proti Minnesote, no verí, že s ním bude môcť počítať v piatkovom zápase na ľade Colorada. "Má len bežné boľačky. Po tom, čo narazil na mantinel, ho bolí všetko od hlavy, cez rameno, kolená až po prsty na nohách," povedal tréner "hviezd".

Sekera nastupoval v úvode sezóny v druhej obrannej dvojici, naposledy s Fínom Esom Lindellom. V prvých 13 dueloch ročníka si pripísal jednu asistenciu a šesť trestných minút, v priemere hral 20:36 min. na zápas. Stars chýba v defenzíve pre zlomeninu hrudnej kosti aj český zadák Roman Polák, zranenie v dolnej časti tela trápi útočníka Blakea Comeaua, dlhodobo zranení sú aj center Martin Hanzal a obranca Stephen Johns.