Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Hossa skóroval, maratón v Anaheime rozhodli Hawks až v 117. minúte

Gólová radosť Mariána Hossu so spoluhráčmi na ľade Anaheimu. Foto: TASR/AP

Tridsaťšesťročný slovenský krídelník skóroval v 7. minúte z presilovky.

Chicago 20. mája (TASR) - Hokejisti Chicaga vyrovnali stav finálovej série play off Západnej konferencie NHL s Anaheimom na 1:1. V druhom vzájomnom dueli vyhrali na ľade Ducks 3:2 po predĺžení gólom švédskeho útočníka Marcusa Krügera zo 117. minúty. Jedným presným zásahom sa na triumfe Blackhawks podieľal slovenský krídelník Marián Hossa.

Zostrih hokejového maratónu


V Anaheime to bol hokejový maratón, ktorý nerozhodli ani dve predĺženia. Až na konci tretieho sa z dorážky presadil netradičný strelec, center štvrtého útoku hostí Krüger. Hossa skóroval v 7. minúte za stavu 1:0 pre hostí, keď počas presilovky bekhendom pohotovo dorazil do siete strelu spoluhráča Brada Richardsa. Pre 36-ročného útočníka to bol druhý gól v tohtoročných vyraďovacích bojoch. Hossa odohral na ľade takmer 33 minút a na Frederika Andersena v bránke káčerov vyslal dokopy šesť striel.

Blackhawks sa krátko tešili aj v polovici druhého predĺženia po zásahu Andrewa Shawa, ale jeho zásah rozhodcovia neuznali, pretože ho úmyselne dosiahol hlavou. "Čierni jastrabi" odohrali najdlhší zápas v histórii klubu, pre Ducks to bol druhý najdlhší duel. Anaheim rozhodol 24. apríla 2003 o víťazstve 4:3 nad Dallasom až v piatom predĺžení.

Útočník Chicaga Andrew Shaw hlavičkuje puk na bránku Chicaga v predĺžení druhého zápasu finále play off Západnej konferencie hokejovej zámorskej NHL Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks v Anaheime 19. mája 2015.
Foto: TASR/AP


Anaheim prehral v tohtoročnej play off prvýkrát na domácom ľade v Honda Centre. Výborné výkony podali obaja brankári, domáci Andersen mal 53 zákrokov, Corey Crawford chytil až 60 striel "káčerov."

Tretí zápas série je na programe v noci na piatok v United Centre v Chicagu.



ANAHEIM - CHICAGO 2:3 po treťom predĺžení (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:0, 0:1)
Góly: 10. Cogliano (Thompson, Fowler), 38. Perry (Getzlaf, Vatanen) - 3. Shaw (Keith, Toews), 7. HOSSA (Bickell, Richards), 117. Krüger (Seabrook). Brankári: Andersen - Crawford, strely na bránku: 62:56, 17.234 divákov.
/stav série: 1:1/