Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

NHL: Toronto sa rozlúčilo so základnou časťou prehrou vo Winnipegu

Na snímke hráči Winnipeg Jets Dominic Toninato (21), Mason Appleton (22) a Adam Lowry (17), oslavujú gól proti brankárovi Toronta Jackovi Campbellovi (36) počas druhej tretiny hokejového zápasu NHL piatok 14. mája 2021. Foto: TASR/AP

Pod triumf Winnipegu sa podpísal dvoma gólmi Kyle Connor, brankár Connor Hellebuyck predviedol 34 zákrokov.

New York 15. mája (TASR) - Hokejisti Toronta zakončili základnú časť NHL prehrou vo Winnipegu 2:4. Najlepší strelec súťaže Auston Matthews uzavrel svoj gólový účet na 41 zásahoch, keď sa proti Jets nepresadil. Maple Leafs mali už predtým isté prvé miesto v Severnej divízií a v utorok na svojom ľade odštartujú sériu 1. kola play off proti Montrealu.

Pod triumf Winnipegu sa podpísal dvoma gólmi Kyle Connor, brankár Connor Hellebuyck predviedol 34 zákrokov. "Každý rád strieľa góly, dodáva to sebadôveru. Ale myslím si, že sme hrali celkovo dobre a môžeme s istotou pokračovať ďalej," vyhlásil Connor. Jeho slová potvrdil aj Mason Appleton, ktorý verí, že Jets môžu zamiešať kartami aj v play off: "Keď vyhráte posledný zápas, cítite sa lepšie, uspeli sme dvakrát za sebou, a to je dôležité. Už sme zabudli na negatívne série, sme dobrý tím, už sme to ukázali a myslím si, že to ešte ukážeme aj play off."
Na snímke Ilja Michejev (65) z Toronta strieľa gól do brány Winnipegu počas druhej tretiny zápasu hokejového zápasu NHL v piatok 14. mája 2021 vo Winnipegu.
Foto: TASR/AP

Matthews sa stane po uzavretí základnej časti najlepším strelcom, pred druhým Connorom McDavidom, ktorý sa predstaví ešte v sobotu v dohrávke Edmontonu s Vancouverom, má náskok ôsmich gólov. Jeho Toronto sa stretne vo vyraďovačke s Canadiens po šestnásty raz od roku 1979. "Rivalita z čias ´veľkej šestky´, Leafs proti Canadiens, to bude niečo. Veľmi sa na to teším, máme menej ako týždeň na prípravu a oddych, ale nevieme sa dočkať," uviedol na webe NHL útočník "javorových listov" Wayde Simmonds.

Aj Winnipeg má istotu play off už dlhšie, postúpil z tretieho miesta a v stredu začne na ľade Oilers. "Sme zvedaví, ako to dopadne. Vieme, že to bude náročné, ale tešíme sa, v kabíne je cítiť vzrušenie. Teraz sa začne skutočná zábava," povedal tréner Winnipegu Paul Maurice.

NHL - sumár:



WINNIPEG JETS - TORONTO MAPLE LEAFS 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)

Góly: 22. Appleton (Toninato, Lowry), 34. Connor (Scheifele, Wheeler), 45. Connor (Wheeler, Scheifele), 60. Harkins (Lewis) – 8. Engvall (Michejev, Galchenyuk), 26. Michejev (Muzzin, Kerfoot). Brankári: Hellebuyck - Campbell, strely na bránku: 24:36