Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

Karlsson sa stal prvým hráčom Vegas s 10 gólmi v jednej play off

Hokejista Vegasu William Karlsson sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v šiestom zápase finále Západnej konferencie Dallas Stars - Vegas Golden Knights v Dallase v pondelok 28. mája 2023. Foto: TASR/AP

Vegas si suverénnym spôsobom dokráčali za postupom. Dallas ťahal od úvodu šiesteho stretnutia série za kratší koniec.

New York 30. mája (TASR) - Hokejisti Vegas si po piatich rokoch zahrajú druhé finále v histórii organizácie. Dvoma gólmi a jednou asistenciou sa pri triumfe 6:0 nad Dallasom blysol švédsky útočník William Karlsson, ktorý sa zároveň stal prvým hráčom Golden Knights s desiatimi gólmi v jednej play off NHL. "Zlatí rytieri" sa podľa povery pri pozápasovej ceremónii nedotkli trofeje za víťazstvo v Západnej konferencii.

Vegas si suverénnym spôsobom dokráčali za postupom. Dallas ťahal od úvodu šiesteho stretnutia série za kratší koniec. Dôležitou postavou spečatenia postupu, ako aj celého priebehu vyraďovačky je pre Golden Knights švédsky útočník William Karlsson, ktorý nastrieľal v tohtoročnej play off už 10 gólov, čo sa mu podarilo ako prvému hráčovi v histórii organizácie. "Myslím si, že po treťom zápase sme trochu skĺzli z našej cesty a nehrali sme podľa našich predstáv. Pred týmto duelom sme sa o tom rozprávali a nastúpili sme oveľa lepšie. Naša štvrtá formácia okolo Williama Carriera udávala tón a my ostatní sme ju nasledovali," uviedol pre nhl.com tridsaťročný center.

"Zlatí rytieri" získali trofej Clarencea S. Campbella, ktorú udeľujú najlepšiemu tímu Západnej konferencie. Po skončení stretnutia organizátori priniesli pohár do stredu American Airlines Centre, aby ho odovzdali hráčom Vegas, no tí ho len obkolesili bez toho, aby sa ho dotkli rukami. Tentoraz tak neporušili poveru, že pred finálovou sériou sa nedotknú trofeje za víťazstvo v konferencii. V roku 2018 sa pred sériou s Washingtonom vtedajší kapitán Deryk Engelland odhodlal trofeje dotknúť, no tímu to šťastie neprinieslo.

Hráči ich finálového súpera z Floridy sa trofeje po postupe cez Carolinu dotkli. Panthers svojho protivníka zmietli v štyroch dueloch a útočník Jack Eichel si pred začiatkom bojov o Stanleyho pohár uvedomuje silu súpera: "Je to skutočne rýchly tím, výborne im chytá brankár. Hrajú momentálne svoj najlepší hokej a je proti ním náročné hrať. Vieme, že to bude poriadna bitka, ale sme na ňu pripravení."

NHL: Štatistiky play off - produktivitu vedie Hintz, strelcov naďalej Draisaitl



Produktivita:

1. Roope Hintz (Dallas) 19 10 14 24

2. Matthew Tkachuk (Florida) 16 9 12 21

3. Connor McDavid (Edmonton) 12 8 12 20

4. Leon Draisaitl (Edmonton) 12 13 5 18

5. Jack Eichel (Vegas) 17 6 12 18

6. Jason Robertson (Dallas) 19 7 11 18

7. Evan Bouchard (Edmonton) 12 4 13 17

8. Jonathan Marchessault (Vegas) 17 9 8 17

9. Carter Verhaeghe (Florida) 16 6 9 15

10. Ivan Barbašev (Vegas) 17 6 9 15

...

Tomáš TATAR (New Jersey) 12 1 0 1

Erik ČERNÁK (Tampa Bay) 1 0 0 0

Najlepší strelci: 1. Draisaitl 13 gólov, 2. Hintz a William Karlsson (Vegas) po 10, 4. Tkachuk, Marchessault, Joe Pavelski (Dallas) po 9, 7. McDavid a Chandler Stenphenson (Vegas) po 8, 9. Robertson, Mikko Rantanen (Colorado), Sam Reinhart (Florida) všetci po 6,... 139. TATAR 1