Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

NHL: Vegas zdolalo Colorado na zápasy, v semifinále proti Montrealu

Na snímke vpravo útočník Golden Knights Alex Tuch strieľa gól, vľavo prekonaný brankár Colorada Philipp Grubauer v piatom zápase finále Západnej divízie 2. kola play off hokejovej NHL Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights (2:3 pp) v noci na 9. júna 2021. Foto: TASR/AP

Hráčom Vegas sa podaril dokonalý obrat, prvé dva zápasy série prehrali, no v ďalších štyroch dokázali zvíťaziť a medzi najlepšou štvoricou sa predstavia tretíkrát zo svojich štyroch sezón v profilige.

New York 11. júna (TASR) - Hokejisti Vegas Golden Knights sa prebojovali do semifinále play off NHL. V šiestom stretnutí finále Západnej divízie zdolali Colorado Avalanche 6:3 a sériu vyhrali 4:2 na zápasy. V nasledujúcom kole ich čaká Montreal Canadiens, v druhej semifinálovej sérii NHL sa stretnú Tampa Bay s New Yorkom Islanders.

Hráčom Vegas sa podaril dokonalý obrat, prvé dva zápasy série prehrali, no v ďalších štyroch dokázali zvíťaziť a medzi najlepšou štvoricou sa predstavia tretíkrát zo svojich štyroch sezón v profilige. "Neverím, že existoval človek, ktorý by po prvých dvoch zápasoch veril, že ďalšie štyri vyhráme. A vidíte, stalo sa. Toto je pre nás niečo úžasné," uviedol tréner Vegas Peter DeBoer.

Piatkový zápas bol vyrovnaný do stavu 3:3, potom sa strelecky presadili už len domáci hokejisti. V 40. minúte zlomil nerozhodný stav svojím prvým gólom v play off Alex Pietrangelo a v tretej tretine poistili náskok William Carrier a Max Pacioretty. Brankár Marc-Andre Fleury predviedol 30 úspešných zákrokov, zaznamenal 89. víťazstvo v play off a osamostatnil sa tak na 4. mieste v historických tabuľkách.

Pietrangelo hrá vo Vegas prvú sezónu a po zápase povedal: "Tento tím má víťazného ducha, ktorý sa tu buduje od prvého roku v lige. Prišli sem rôzni hráči, ale toto zostalo. Začalo to tu od prvého dňa a stále to platí," uviedol 31-ročný obranca.

Colorado chcelo ísť po triumfe v základnej časti ďalej, ale na kompaktne hrajúcich "rytierov" to tentoraz nestačilo. "Som skutočne hrdý na týchto chalanov, som hrdý na sezónu, ktorú sme mali. Je však jasné, že nikdy nebudeš spokojný a šťastný, pokiaľ nezvíťazíš v poslednom zápase sezóny. Takže toto je sklamanie," povedal pre nhl.com kapitán Colorada Gabriel Landeskog.



2. kolo play off NHL



šiesty zápas finále Západnej divízie /na 4 víťazstvá/:

VEGAS GOLDEN KNIGHTS - COLORADO AVALANCHE 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)

Góly: 2. Holden (Smith, Roy), 16. Karlsson (Martinez), 35. Kolesar (Pietrangelo, Theodore), 40. Pietrangelo (Tuch, Pacioretty), 52. Carrier (Theodore, McNabb), 57. Pacioretty – 1. Toews (MacKinnon, Saad), 24. Rantanen (MacKinnon, Landeskog), 37. Burakovsky (Bellemare, Makar). Brankári: Fleury - Grubauer, strely na bránku: 23:33.

/konečný stav série 4:2, postúpilo Vegas/