Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

VIDEO: Chárovci prehrali s Rangers, Malkinov gólový návrat

Hráč New Yorku Rangers Derek Stepan (21) bojuje o puk so Slovákom Zdenom Chárom z Bostonu Bruins (33) v hokejovom zápase zámorskej NHL v New Yorku 4. februára 2015. Foto: TASR/AP

Slovenský obranca Bruins sa v MSG bodovo nepresadil.

New York 5. februára (TASR) - Hokejisti NY Rangers triumfovali v zápase NHL v noci na štvrtok nad Bostonom 3:2. Hoci rozhodujúci gól strelil v 37. minúte Derek Stepan, na úspechu mal leví podiel krídelník elitnej formácie Rick Nash s gólom a asistenciou na konte. Slovenský obranca Zdeno Chára v drese Bruins strávil na ľade 23:03 minúty, bodovo sa však nepresadil.

Nash už v 6. minúte naštartoval "jazdcov" za tretím víťazstvom v rade. Od St. Louisa dostal ideálny puk do jazdy na ľavom krídle, pohybom naznačil strelu švihom, no v poslednej chvíli puk prehodil na bekhend a efektným blafákom prekvapil Raska. Hoci sa Bostonu podarilo v ďalšom priebehu gólmi Milana Lucica a Patricea Bergerona otočiť skóre, v zápase to bolo z ich strany všetko. V 27. minúte vyrovnal Derick Brassard a tri minúty pred druhým klaksónom rozhodol Stepan.

Pre 30-ročného Nasha to bol v noci na štvrtok 32. presný zásah v prebiehajúcej sezóne a vyniesol ho do čela poradia strelcov celej NHL. S dvomi bodmi za gól a asistenciu ho zároveň vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. V 40. minúte navyše ucítil tvrdosť kapitána hostí Cháru, ktorý ho nekompromisne poslal na ľad a podľa hlavných rozhodcov čistým spôsobom. "Je úžasné byť súčasťou jeho hry. Je zábavné ho sledovať, učiť sa od neho. Každý deň príde na ľad s rovnako usporiadanou mysľou. Bol naším najlepším hráčom," povedal pre oficiálny web NHL Stepan.

Po 14-dňovej pauze spôsobenej zranením chrbta sa vrátil do zostavy Pittsburgu Jevgenij Malkin a v 21. minúte duelu na ľade Edmontonu sa uviedol spôsobom sebe vlastným. Brankár domácich Viktor Fasth neschoval puk v lapačke, Arcobello ho spoza nej vyhrabal a z druhej vlny prichádzajúci Malkin otvoril skóre. V závere tretiny na neho nadviazal aj David Perron a po víťazstve 2:0 sa "tučniaci" dostali na čelo Metropolitnej divízie. Vo Východnej konferencii im patrí 4. priečka, Edmonton je na Západe posledný.

Malkin chýbal svojmu tímu v uplynulých piatich dueloch a pre spomínané zranenie vynechal aj tohtoročný Zápas hviezd. Jeho návrat na ľad bolo cítiť na hre celého tímu, no najmä druhého útoku. "Vytvorí toho strašne veľa. Nemyslím len gólové šance, ale jeho schopnosť umiestniť chlapcov na ľade a vytvoriť im priestor. Vďaka nemu mal Mark Arcobello veľa gólových šancí a táto formácia vyprodukovala viac ako iní," uviedol po zápase kouč Pittburghu Mike Johnston.



Ďalším pilierom úspechu bol brankár Marc-Andre Fleury. V zápase kryl všetkých 22 pokusov domácich a pripísal si siedme čisté konto v sezóne. V tomto ukazovateli mu patrí prvenstvo medzi brankári. Celkovo je to jeho 35. shutout v kariére, ten uplynulý zaznamenal ešte 18. decembra v dueli proti Coloradu (1:0 pp). "Bola to dlhá chvíľa. V úvodných dvoch tretinách som mal menej práce, no v tretej jej bolo oveľa viac. Je príjemné skončiť s nulovým záznamom," dodal Fleury.


Chára odohral 23:03 minút, no bodovo sa nepresadil.



Sumáre:
EDMONTON - PITTSBURGH 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Góly: 21. Malkin (Arcobello, Hornqvist), 40. Perron (Letang, Crosby). Brankári: Fasth - Fleury, strely na bránku: 22:26, 16.839 divákov

NY RANGERS - BOSTON 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
Góly: 6. Nash (St. Louis, Klein), 27. Brassard (Kreider, Zuccarello), 37. Stepan (Nash, Girardi) - 14. Lucic (Smith, Krejčí), 16. Bergeron (Eriksson). Brankári: Talbot - Rask, strely na bránku: 25:20, 18.006 divákov

CALGARY - SAN JOSE 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
Góly: 30. Russell (Byron, Jooris), 32. Hudler (Gaudreau, Monahan), 39. Raymond (Colborne, Brodie) - 43. Scott (Hannan, Kennedy). Brankári: Hiller - Stalock, strely na bránku: 23:29, 18.781 divákov