Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

NHL: Železný muž Yandle sa upísal Philadelphii

Hráči Phoenixu Keith Yandle, Martin Hanzal a Zbyňek Michálek sa tešia z víťazstva svojho mužstva v zápase s Los Angeles. Foto: TASR/AP

Predchádzajúcich päť sezón strávil čoskoro 35-ročný Yandle v službách Floridy, ale Panthers ho nedávno vykúpili z kontraktu.

New York 28. júla (TASR) - Americký obranca Keith Yandle podpísal ročný kontrakt na 900.000 dolárov s klubom hokejovej NHL Philadelphia Flyers. V novom pôsobisku sa stretne so svojím bývalým trénerom z New Yorku Rangers Alainom Vigneaultom.

Predchádzajúcich päť sezón strávil čoskoro 35-ročný Yandle v službách Floridy, ale Panthers ho nedávno vykúpili z kontraktu. Yandle v minulom ročníku strelil v 56 zápasoch tri góly a nazbieral 27 asistencií. Flyers výrazne obmenili obranu, keď získali Ryana Ellisa s Rasmusom Ristolainenom a poslali Shaynea Gostisbeherea do Arizony.

Yandle sa vo Philadelphii pokúsi predĺžiť svoju "železnú sériu", keď nechýbal v zostave 922 zápasov bez prerušenia a útočí na historický rekord Douga Jarvisa, ktorý odohral v NHL 964 zápasov za sebou. Informoval o tom web sportsnet.ca.