Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Nitra čoskoro s novým trénerom, Kováčik: Možno už v priebehu týždňa

Na snímke prezident HK Nitra Miroslav Kováčik. Foto: TASR - Martin Baumann

Hokejisti HK Nitra nenadviazali na víťazné ťaženie v Kontinentálnom pohári a v Tipos extralige prehrali doma už piaty zápas za sebou.

Nitra 28. novembra (TASR) - Hokejisti HK Nitra nenadviazali na víťazné ťaženie v Kontinentálnom pohári a v Tipos extralige prehrali doma už piaty zápas za sebou. Napriek výraznej streleckej prevahe tentoraz podľahli Trenčínu 3:4. Už čoskoro ma klub oznámiť meno nového trénera, ktorý bude pracovať na zlepšení výsledkov. "Vojakov" opäť podržal 35 zákrokmi kanadský brankár Connor LaCouvee a prvý trojbodový zápas v sezóne zaznamenal skúsený útočník Peter Sojčík.

Útočné mužstvo Nitry z minulých sezón je ako na nepoznanie. Nitrania v doterajších dvadsiatich dueloch nastrieľali iba 46 gólov, čo je najmenej spomedzi všetkých tímov Tipos extraligy. Piatou prehrou sa navyše "corgoni" neustále približujú k poslednej priečke tabuľky, na ktorej sa momentálne nachádza Prešov, ten stráca na Nitru iba bod. "Je to ťažké, pretože sme z toho frustrovaní. Nikto nám z tejto situácie nepomôže, iba my sa z toho môžeme vyhrabať," povedal strelec jedného z troch nitrianskych gólov Tomáš Guman. Český útočník prišiel do Nitry iba nedávno z prvoligových Litoměříc. Za Nitru nemohol štartovať vo víkendovom Kontinentálnom pohári a v Tipos extralige sa ešte z výhry netešil. Úroveň najvyššej slovenskej súťaže však pochvaľuje. "Už na prvých tréningoch a zápasoch som pozeral na to, ako chalani vyzerajú herne. V prvej českej lige máte jednu dve formácie, ktoré sú dobré, potom tí, ktorí puk nahadzujú a idú sa zrážať. Tu sú všetci hráči šikovní a keď som videl súperov, tak zatiaľ podľa mňa neboli lepší, ale na rozdiel od nás dávali góly," dodal Guman.

Na trénerskom poste dočasne v Nitre stoja šéfovia klubu Miroslav Kováčik a Tomáš Chrenko. Je možné, že v zápase proti Trenčínu stáli na nitrianskej striedačke v tomto období poslednýkrát. Už čoskoro má totiž Nitra oznámiť meno trénera, ktorý sa bude snažiť pozdvihnúť výsledky a zastabilizovať klub na pozíciách zaručujúce playoff. "Trochu sme pokročili. Niečo máme rozrobené a je možné, že už v priebehu tohto týždňa sa už nový tréner pripojí," poznamenal riaditeľ klubu Miroslav Kováčik, ktorý však špecifikoval iba to, že o zámorského trénera s určitosťou nepôjde. "Bude to tréner z československých vôd, tak ako sme chceli aj v lete. Vtedy sa to nepodarilo, prišiel síce tréner, ktorý hovorí československy, ale teraz sa obzeráme čisto po Čechoch a Slovákoch,"

Trenčín zvíťazil v piatok prekvapivo na ľade Slovana Bratislava a v ťažkom zápase dokázali nájsť cestu k výhre aj proti Nitranom. Najvýraznejší zápis má na výhre trojbodový útočník Peter Sojčík. "Chceli sme ustáť tlak domácich, nám sa to podarilo a dali sme hneď gól z presilovky. Zvyšok zápasu nebol z našej strany ideálny, ale musíme nájsť cestu vyhrávať aj takéto zápasy. Hlavne teraz, keď hráme stále vonku. Na konci sme to vydreli . Sme radi za tieto body,"

Trenčania sa postupne herne zdvíhajú, aj napriek tomu, že všetky zápasy hrajú vonku im patrí ôsma priečka. "Myslím si, že si to trochu sadlo, celý systém aj my sme si na to zvykli. Chýb ubúda, čo je pozitívne," poznamenal 36-ročný Dubničan. Už v nedeľu 4. decembra sa mužstvo presunie na dubnický štadión, kde budú dočasne hrať domáce stretnutia. Pre Sojčíka bude presun do známeho prostredia o to príjemnejší. "My sa od začiatku sezóny vôbec o tom nebavíme, že hráme vonku. Každý si už nejakým spôsobom na to zvykol. Samozrejme, je super, že cestovanie ubudne a ja osobne sa teším ešte viac, pretože som z Dubnice, takže sa teším na budúcu nedeľu."