Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Nitra uspela v Kontinentálnom pohári, organizovať chce aj finále

Na snímke zľava Adam Sýkora (Nitra) a Roman Graborenko (Osvienčim) v zápase F-skupiny Kontinentálneho pohára v hokeji HK Nitra - Unia Osvienčim v Nitre 20. novembra 2022. Foto: TASR- Henrich Mišovič

Nitru v záverečnej fáze preverí britský Cardiff, francúzsky Angers a opäť talianske Asiago.

Nitra 21. novembra (TASR) - Hokejisti Nitry zvládli v domácom prostredí medzinárodnú konfrontáciu a postúpili do finálovej fázy Kontinentálneho pohára. "Corgoni" nezaváhali ani v jednom zápase a postupne zdolali talianske Asiago, ukrajinský Kremenčuk a poľský Osvienčim. Tréner Tomáš Chrenko zároveň vyzdvihol úroveň turnaja.

V uplynulom týždni mužstvo opustil lotyšský tréner Normunds Sejejs a na striedačku sa postavili muži z vedenia nitrianskeho klubu. Hlavným trénerom je manažér klubu Tomáš Chrenko, ktorý spolu s riaditeľom Miroslavom Kováčikom chce zabezpečiť zlepšenie výkonov Nitry. Hokejistom spod Zobora aktuálne patrí v Tipos extralige nelichotivá 10. priečka. Prvotným impulzom môžu byť práve tri výhry proti zahraničným súperom. "Sme veľmi spokojní s tým, ako sa chalani zdvihli a verím, že v nastolenom trende budeme pokračovať," povedal Chrenko po nedeľňajšom stretnutí s Uniou Osvienčim.

Kontinentálny pohár príliš domácich fanúšikov nelákal, súčasný tréner Nitry však vyjadril spokojnosť s úrovňou turnaja. "Ľudia dosť podceňujú tento turnaj. Aj zápas s Osvienčimom bol výborný. Minimálne dorovnal úroveň extraligy. Ak si niekto myslí niečo iné, mal sa prísť pozrieť naživo," poznamenal manažér i tréner, ktorý zároveň priznal, že klub spod Zobora aktívne rieši trénerskú otázku. "Budeme pracovať na tom, aby sa vyhrávalo ďalej a popri tom sa budeme obzerať na trhu po prípadnom trénerovi."

Nitru v záverečnej fáze preverí britský Cardiff, francúzsky Angers a opäť talianske Asiago. Dejisko finálového turnaja zatiaľ nie je známe, ale Nitrania opakovane deklarovali záujem organizovať ho. "Corgoni" sa v sezónach 2015/16 a 2016/17 zúčastnili hokejovej Ligy majstrov (CHL). Otázne zostáva aj to, či víťaz Kontinentálneho pohára dostane automaticky miestenku v CHL. "Mali sme informáciu, že víťaz by mohol postúpiť, ale nerobili sme to kvôli tomu. Chceli sme vyhrať medzinárodný turnaj a videli sme aj priestor na získanie financií,“ uviedol Chrenko a poznamenal, že obe účasti Nitry v CHL boli pre klub mínusovou záležitosťou.