Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Novým generálnym manažérom Dukly Trenčín bude bývalý hokejista

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Oficiálne bude generálnym manažérom trenčianskeho klubu od konca mája.

Trenčín 15. apríla (TASR) - Novým generálnym manažérom extraligového klubu Dukla Trenčín bude Ján Kobezda. Bývalý slovenský hokejista nahradí vo funkcii Jozefa Daňa, ktorý v uplynulej sezóne pôsobil ako športový manažér. Informoval oficiálny web Dukly.

Trenčania obsadili v základnej časti Tipsport extraligy 2014/2015 šiestu priečku a splnili tak cieľ, ktorým bol postup do play off. Po ukončení ročníka začali v klube prebiehať prvé rokovania s hráčmi a ešte za pôsobenia Daňa sa Dukla dohodla na predĺžení zmlúv s tými najskúsenejšími - Tiborom Melichárkom a Vladimírom Nemcom. Príliv zmien sa napokon nedotkol len kádra, ale aj vedenia klubu. Od budúcej sezóny bude funkciu generálneho manažéra vykonávať Jan Kobezda.

Ten začal s hokejom v Dubnici, v Trenčíne potom pôsobil v sezónach 1997/1998 a 2000/2001. Neskôr hral ešte vo Fínsku či Slovane Bratislava. Trénerskú kariéru odštartoval na Islande, pričom šéfoval aj striedačke juniorskej reprezentácie "krajiny gejzírov". Po návrate na Slovensko trénoval Dubnicu nad Vánom a následne juniorský tím HK Bulldogs. V sezóne 2013/2014 získal s trenčianskou juniorkou v pozícii trénera titul majstra Slovenska. Oficiálne bude generálnym manažérom trenčianskeho klubu od konca mája, kedy má jeho vymenovanie potvrdiť valné zhromaždenie akciovej spoločnosti Dukla a.s.