Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Olegs Znaroks je nový tréner Ruska

Lotyšský tréner Oleg Znaroks Foto: TASR/AP

Vo funkcii zbornej Znaroks nahradí Zinetulu Biľaletdinova, ktorý odstúpil po sklamaní na olympijskom turnaji v Soči.

Moskva 26. marca (TASR) - Novým trénerom ruskej hokejovej reprezentácie sa stane Olegs Znaroks, oficiálne ho podľa portálu gazeta.ru predstaví vedenie tamojšej federácie verejnosti v piatok.

"Po viacerých kolách rokovaní sme prišli k rozhodnutiu, že národný hokejový tím povedie Olegs Znaroks. Jeho pozíciu potvrdil aj minister športu Vitalij Mutko. Znaroks je skúsený profesionál, ktorý opakovane potvrdzuje, že dokáže mužstvo nakaziť víťaznou mentalitou," povedal prezident Ruskej hokejovej federácie (FHR) Vladislav Treťjak.

Lotyšský kouč pôsobí v klube Dinamo Moskva, s ktorým v predchádzajúcich dvoch ročníkoch získal v KHL prestížny Gagarinov pohár, v tejto sezóne sa mu však obhajoba nepodarila. Predtým dlhé roky viedol lotyšskú reprezentáciu. Vo funkcii "zbornej" Znaroks nahradí Zinetulu Biľaletdinova, ktorý odstúpil po sklamaní na olympijskom turnaji v Soči.

Rusi skončili svoju cestu pod piatimi kruhmi prekvapujúco už vo štvrťfinále, keď podľahli neskorším bronzovým medailistom z Fínska 1:3. Nesplnili tak stanovenú prioritu, ktorou bol zisk cenného kovu.