Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Chára získal Trofej Slovenského olympijského a športového výboru

Zdeno Chára, archívne foto. Foto: FOTO TASR/AP

Cenu Pavla Schmidta za výkon roka v individuálnej olympijskej disciplíne dostala lyžiarka Petra Vlhová, cenu Ondreja Nepelu pre mladého športovca do 23 rokov získala Barbora Mokošová.

Bratislava 15. októbra (TASR) – Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) v piatok na svojom 60. valnom zhromaždení odovzdal vyznamenania a ocenenia za rok 2020. Najvyššie ocenenie – Trofej SOŠV pre významnú osobnosť za aktuálny prínos v propagácii olympijského hnutia a prehlbovaní jeho vplyvu na šport a kultúru dostal hokejista Zdeno Chára.

Cenu Pavla Schmidta za výkon roka v individuálnej olympijskej disciplíne dostala lyžiarka Petra Vlhová, cenu Ondreja Nepelu pre mladého športovca do 23 rokov získala Barbora Mokošová.

Za mimoriadny pozitívny prínos k reprezentácii SR v spojení s vynikajúcimi výkonmi (cena Pavla Demitru) dostal ocenenie Ľubomír Višňovský, cena Jána Zacharu pre trénera mládeže, ktorý dlhodobo aj aktuálne dosahuje prenikavé výsledky putovala do rúk Stanislava Kútika.

Cenu Vladimíra Černušáka za propagáciu a šírenie olympijských myšlienok najmä v pedagogickom procese dostal Jozef Drenko, cenu Matyldy Pálfyovej pre ženu za športové výsledky, aktivitu v športe a v olympijskom hnutí dostali Anna Čápová a Yvetta Macejková.

Udelili aj cenu Mira Procházku za aktuálne prenikavé dielo v oblasti žurnalistiky, dostal ju Ľubomír Souček. Cena Ladoslava Chudíka za filmové dielo, propagujúce šport sa ušla Pavlovi Barabášovi.

Ocenenia SOŠV za rok 2020:

TROFEJ SOŠV ZDENO CHÁRA

CENA PAVLA SCHMIDTA: PETRA VLHOVÁ

CENA ONDREJA NEPELU: BARBORA MOKOŠOVÁ

CENA PAVLA DEMITRU: ĽUBOMÍR VIŠŇOVSKÝ

CENA JÁNA ZACHARU: STANISLAV KÚTIK

CENA VLADIMÍRA ČERNUŠÁKA: JOZEF DRENKO

CENA MATYLDY PÁLFYOVEJ: ANNA ČÁPOVÁ, YVETTA MACEJKOVÁ

CENA MIRA PROCHÁZKU: ĽUBOMÍR SOUČEK

CENA LADISLAVA CHUDÍKA: PAVOL BARABÁŠ

CENA JÁNA MRÁZA (za významné aktivity v oblasti životného prostredia): SPP, a. s. – EKOFOND

CENA VINCENTA LAFKA - OLYMPIJSKÝ KLUB ROKA (pre olympijský klub, ktorý vyvíja najvýraznejšie aktivity pri plnení úloh SOV a v propagácii olympizmu): OLYMPIJSKÝ KLUB MICHALOVCE

Vyznamenania SOŠV za rok 2020:

Zlatý odznak SOŠV (za výnimočný prínos pre olympijské a športové hnutie): JOZEF BAZÁLIK, JURAJ SANITRA, JOZEF SLOVÍK, PAVEL SCHENK, PETER LIKÉR, BRANISLAV SLAMKA.