Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Príchod Žigmunda Pálffyho do Nitry je čoraz reálnejší

Žigmund Pálffy Foto: TASR/Dušan Hein

Pálffy a Stümpel odštartovali svoju bohatú kariéru spoločne v roku 1990 práve pod Zoborom a ako nováčikovia v tíme boli najproduktívnejšími hráčmi.

Nitra 29. mája (TASR) - Návrat slovenského hokejistu Žigmunda Pálffyho do extraligy naberá reálne kontúry. Ako uviedol prezident HK Nitra Ján Plandora pre štvrtkové vydanie denníka Šport, Pálffy sa aktívne pripravuje na budúcu sezónu.

"Žigo mi povedal, že nikde inde ísť hrať nechce. Zopakoval, že by si s Jožkom Stümpelom zahral rád. Pýtal sa ma, aké budeme mať mužstvo, či sa veľmi neoslabíme, aké posily prídu a napríklad aj to, že či máme v mužstve obrancu-praváka s dobrou strelou," uviedol Plandora.

Pálffy a Stümpel odštartovali svoju bohatú kariéru spoločne v roku 1990 práve pod Zoborom a ako nováčikovia v tíme boli najproduktívnejšími hráčmi. Iniciátorom myšlienky zahrať si opäť spolu v jednom tíme bol 42-ročný Stümpel. Ten rovnako starého kolegu presviedčal už počas nedávno skončenej sezóny, počas ktorej Pálffy profesionálne nehral.

"Budeme sa mu snažiť vytvoriť také podmienky, aby bol u nás spokojný. K financiám sme sa ešte nedostali. Najbližšie sa stretneme v jeho rodnej Skalici a dohodneme sa, čo a ako ďalej," dodal Plandora pre Šport.

Po skončení kariéry v NHL v roku 2006 si dal Pálffy 12-mesačnú pauzu od hokeja. O rok neskôr podpísal zmluvu s HK 36 Skalica, kde následne odohral tri sezóny. Potom opäť rok pauzoval, ročníky 2011/12 a 2012/13 však zase strávil v rodnej Skalici. Pre zdravotné problémy s operovaným ramenom oficiálne ukončil kariéru 31. júla 2013. Za reprezentáciu Slovenska odohral 74 zápasov, v ktorých zaznamenal 37 gólov.