Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Zranenie Pánika nie je vážne, tvrdí tréner Vůjtek

Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek. Foto: TASR/Michal Svítok

Richarda Pánika trápi zranené rameno. Zranený je aj Marcel Hossa, ale tréner verí, že na budúci týždeň už začne prípravu na ľade.

Bratislava 30. januára (TASR) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek pri príležitosti štvrtkového slávnostného sľubu olympijskej výpravy pred ZOH v Soči informoval aj o aktuálnej zdravotnej situácii v tíme. Slovákov niekoľko dní pred olympiádou trápia zranenia, okrem dlhodobejšie nedoliečenej dvojice Marián Gáborík - Marcel Hossa má najnovšie zdravotné problémy aj Richard Pánik. Dvadsaťdvaročný krídelník pre zranenie ramena chýbal v zostave farmárskeho tímu Tampy Bay Syracuse Crunch v stredajšom súboji AHL proti Wilkes-Barre.

"O zranení Pánika sme sa dozvedeli len včera. Zatiaľ sme sa s ním nespojili, stane sa tak dnes večer. Podľa predbežných správ však jeho zranenie nie je vážne. Pokiaľ ide o Gáboríka, o jeho účasti v Soči rozhodne až záverečné vyšetrenie. Stav Marcela Hossu za zlepšuje, veríme, že na budúci týždeň už začne prípravu na ľade," uviedol Vladimír Vůjtek.

Jeho i celý realizačný tím potešil zdravotný stav Ľubomíra Višňovského. Skúsený obranca sa v pondelkovom zápase proti Bostonu po viac ako troch mesiacoch vrátil do zostavy New York Islanders. Na ľade strávil takmer 22 minút, medzi najvyťaženejších bekov patril aj v stredajšom derby proti New York Rangers. "Ľubo do olympiády odohrá ešte štyri-päť stretnutí a verím, že aj vďaka svojim skúsenostiam i faktu, že pred návratom na ľad tri týždne naplno trénoval, sa čoskoro dostane do plnej formy," dodal Vůjtek.

Slovenská reprezentácia odohrá v pondelok exhibičné stretnutie proti výberu Tipsport extraligy. Po utorkovom voľne majú hráči v stredu ráno na programe posledný tréning pred odletom, popoludní sa už po trase Viedeň-Kyjev-Soči letecky presunú do dejiska olympiády.