Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Richard Pánik zamieril na farmu Toronta

Richard Pánik, archívne foto Foto: TASR/AP Photo

Stalo sa tak po tom, čo si 24-ročného útočníka žiaden ďalší klub profiligy nevybral z listiny nechránených hráčov.

Toronto 8. októbra (TASR) - Klub NHL Toronto Maple Leafs poslal slovenského hokejistu Richarda Pánika na farmu do tímu AHL Toronto Marlies. Stalo sa tak po tom, čo si 24-ročného útočníka žiaden ďalší klub profiligy nevybral z listiny nechránených hráčov. Informovali o tom zámorské médiá.

Pánik zažil podobnú situáciu už vlani, vtedy si ho však Toronto stiahlo z waiver listiny, na ktorú ho tesne pred začiatkom sezóny zaradila Tampa Bay. Tento rok sa slovenskému krídelníkovi v prípravnom kempe príliš nedarilo a situáciu mu skomplikoval aj podpis zmluvy Toronta so skúseným Bradom Boyesom. Z prvého tímu ho definitívne vytlačil obranca Frank Corrado, ktorého si Maple Leafs stiahli z listiny nechránených hráčov a potrebovali pre neho uvoľniť miesto v kádri. "Richard pracoval tvrdo, snažil sa, no jednoducho sme v pozícii, keď cítime, že potrebujeme vystužiť viac obranu," vysvetlil pre denník Toronto Sun tréner "javorových listov" Mike Babcock.

Pánik hokejovo vyrástol v Martine, do zámoria sa však dostal po trojročnom pôsobení v dorasteneckom aj juniorskom výbere Třinca. V drafte v roku 2009 si ho v 2. kole z 52. miesta vybrala Tampa a cez nižšiu súťaž OHL sa prepracoval až do AHL v drese Norfolku. Debut v NHL absolvoval v sezóne 2012/2013. V minulom ročníku nazbieral v drese Toronta 17 bodov (11+6) v 76 zápasoch.