Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Poprad posilnil český center Kolouch, v tíme skončil Fín Juhola

Na snímke gólová radosť hráčov Popradu v 18. kole hokejovej Tipos extraligy HK Poprad - HC MIKRON Nové Zámky v Poprade 18. novembra 2022. Foto: TASR - František Iván

Poprad, ktorému v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže patrí po dvoch prehrách za sebou až ôsme miesto, avizuje aj ďalšie zmeny v kádri.

Poprad 11. januára (TASR) - Český center Petr Kolouch je novou posilou hokejistov HK Poprad. Káder extraligistu naopak opustil fínsky útočník Jouka Juhola a Boris Brincko odchádza na striedavý štart do prvoligového tímu HC 19 Humenné.

"Začiatkom novembra som skončil v Grazi z dôvodu zranenia. Určitý čas mi trvalo dať sa dokopy, ale už som posledné týždne trénoval aj na ľade. S agentom sme riešili čo ďalej a dostali sme viacero ponúk. Vybral som si práve tú popradskú," povedal Kolouch pre klubový web.

Tridsaťjedenročný Kolouch sa v českej najvyššej súťaži predstavil v drese dvoch tímov – Vítkovíc a Olomouca. Počas 11 sezón nastúpil na 466 zápasov, v ktorých zaznamenal celkovo 168 bodov za 71 gólov a 97 asistencií. Poprad bude jeho prvou slovenskou zastávkou. "Prichádzam do stále ambiciózneho tímu, ktorý ale momentálne nie je na tých miestach, kde by chcel byť. O mojom príchode rozhodli aj referencie od hráčov, ktorí klub poznajú a tiež aj prostredie Popradu – hlavne Tatry. Tie poznám veľmi dobre, minimálne raz ročne som sem vždy prišiel na výlet. Viem, že budem potrebovať pár zápasov na to, aby som sa dostal po pauze do zápasového tempa, ale verím, že budem platnou posilou a pomôžem Popradu na vyššie priečky. Lebo kvalita tu je, len ju musíme pretaviť do víťazstiev," uviedol český útočník.

Poprad, ktorému v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže patrí po dvoch prehrách za sebou až ôsme miesto, avizuje aj ďalšie zmeny v kádri. Ich podoba by mala byť známa v najbližších dňoch.