Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Prezident Kiska zablahoželal bronzovým krajanom

Slovenskí hokejoví juniori. Foto: TASR/AP

Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska telefonicky zablahoželal členom hokejovej reprezentácie do 20 rokov, ktorí na svetovom šampionáte v Kanade vybojovali bronzové medaily.

Bratislava 7. januára (TASR) - Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska telefonicky zablahoželal členom hokejovej reprezentácie do 20 rokov, ktorí na svetovom šampionáte v Kanade vybojovali bronzové medaily. Informáciu TASR prostredníctvom odkazu na sociálnej sieti poskytol šéf komunikačného odboru kancelárie prezidenta SR Roman Krpelan.

V statuse o telefonáte s kapitánom úspešného mužstva Martinom Réwayom sa uvádza: "On aj celý tím si za svoj výkon a bronzové medaily z majstrovstiev sveta v hokeji hráčov do 20 rokov zaslúžia veľkú gratuláciu. Ukázali, že svojím talentom spolu so správnou taktikou, kolektívnym výkonom, zápalom pre hru a bojovnosťou sa dá dosiahnuť mnoho. Zagratulovať treba nielen hráčom, ale aj realizačnému tímu a trénerom a poďakovať treba aj mládežníckym trénerom a rodičom. Bez nich by naše mužstvo tento skvelý výsledok nedosiahlo. Všetci hráči sa stali vzorom pre mnohých mladých športovcov. Nedá sa nespomenúť fantastické výkony brankára Denisa Godlu. Nestáva sa často, že kanadskí diváci skandujú meno a tlieskajú súperovmu brankárovi. Právom bol vyhlásený za najužitočnejšieho hráča šampionátu. Tým správnym lídrom bol náš kapitán Martin Réway, výbornú taktiku naordinoval tréner Ernest Bokroš. Ďakujeme, chlapci. Sme na vás hrdí!"