Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Prípravu spestrí exhibičný duel reprezentácie s výberom extraligy

Na snímke tréner Vladimír Vůjtek na tlačovej konferencii počas zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie v Bratislave 17. decembra 2013 pred odchodom na turnaj Arosa Challenge 2013 do Švajčiarska. Foto: TASR/Martin Baumann

Kým hlavný tréner národného tímu V. Vůjtek bude mať na starosti tím zložený z hráčov európskych líg, koučom extraligového výberu bude reprezentačný asistent a kormidelník Banskej Bystrice V. Orzságh.

Bratislava 17. decembra (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia odštartuje záverečnú prípravu pred februárovými zimnými olympijskými hrami v Soči 30. januára 2014 v Bratislave. Ešte pred odletom do čiernomorského letoviska odohrá európska časť nominovaného tímu v rámci kempu exhibičný duel proti výberu Tipsport extraligy. Divácky atraktívny súboj sa uskutoční 3. februára na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

"Pôvodne sme nechceli hrať žiadny prípravný zápas, nakoniec sme sa však rozhodli urobiť niečo pre slovenských hokejových fanúšikov. Časť z výťažku z exhibičného stretnutia bude venovaná nadácii Kvapka nádeje," uviedol na utorkovej tlačovej konferencii v Bratislave generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora.

Kým hlavný tréner národného tímu Vladimír Vůjtek bude mať počas exhibície na starosti tím zložený z hráčov európskych líg, koučom extraligového výberu bude reprezentačný asistent a kormidelník Banskej Bystrice Vladimír Orzságh. O zložení prvej formácie extraligového výberu rozhodnú hlasovaním fanúšikovia, ďalšiu pätorku dodá tréner SR 20 Ernest Bokroš, ostatné donominuje Országh. "Predpokladáme, že v nominácii na ZOH budú približne tri pätorky z hráčov z európskych líg. Zvyšok reprezentačného tímu, ktorý odohrá exhibičný duel, budeme musieť doplniť ďalšími menami z Európy," povedal Vůjtek, ktorý plánuje oznámiť konečnú nomináciu na ZOH 7. januára.
Na snímke asistent trénera Vladimír Országh na tlačovej konferencii počas zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie v Bratislave 17. decembra 2013 pred odchodom na turnaj Arosa Challenge 2013 do Švajčiarska.
Foto: TASR/Martin Baumann

Hlasovanie o zložení úvodnej extraligovej pätorky spustia začiatkom roka a bude trvať do 20. januára. Vstupenky na exhibíciu budú stáť 10 eur, predpredaj sa začne v piatok. "Veľmi si vážime, že Slovenský zväz ľadového hokeja sa rozhodol pomôcť detským onkologickým pacientom prostredníctvom nadácie Kvapka nádeje a časť z exhibičného zápasu venovať na vybudovanie sterilných boxov na DKAIM (ARO) Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave pre pacientov Transplantačnej jednotky kostnej drene a Kliniky detskej hematológie a onkológie," uviedla v tejto súvislosti Jarmila Lajčáková-Hargašová, členka Správnej rady nadácie Kvapka nádeje, ktorá pomáha chorým deťom, predovšetkým postihnutých nádorovým ochorením.