Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

Projekt školskej hokejovej ligy podporujú i hviezdy z NHL

Z tlačovej konferencie k rozšíreniu projektu Školskej hokejovej a hokejbalovej ligy a vstupu partnera do projektu na Základnej škole Holíčska 27.októbra 2014 v Bratislave. Na snímke hokejisti vpravo Richard Lintner a vľavo Michal Handzuš. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na spolupracujúcich školách ponúka hokej a hokejbal alternatívu trávenia voľného času detí a mládeže.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Projekt Školskej hokejovej a hokejbalovej ligy (ŠHHL) vstupuje do svojho tretieho ročníka. Vďaka nemu privoňali k týmto populárnym športovým odvetviam už takmer tisícka detí na vyše 30 základných školách zo Spiša, Banskej Bystrice, Trenčína a bratislavskej Petržalky. Novinkou je, že patronát nad aktivitou preberá nový partner - stávková kancelária Tipsport, ktorá založila Tipsport prípravku.

Cieľom projektu Školská hokejbalová a hokejová liga (ŠHHL) je vytváranie podmienok pre masové športovanie detí a mládeže na školách. ŠHHL oslovuje všetky školy v dotknutej spádovej oblasti, ponúka materiálne zabezpečenie formou hokejbalového a hokejového výstroja v takej miere, aby deti mohli trénovať aj na hodinách telesnej výchovy. ŠHHL spolupracuje s riaditeľmi škôl a učiteľmi telesnej výchovy a využíva obrovský záujem detí o hokejbal v letných podmienkach a o hokej v zime.

Fotogaléria zo stretnutia hráčov so žiakmi




Stávková kancelária Tipsport SK podporuje hokej z pozície generálneho partnera hokejovej Extraligy, tentoraz sa rozhodla podporiť ambiciózny projekt zameraný na mládež. "Osud slovenského športu číslo 1 nám nie je ľahostajný a je nám jasné, že nové talenty, ktoré nahradia naše hviezdy v NHL, KHL, ale aj Tipsport Extralige, nevychová ulica, ale len fungujúci systém športovania od najútlejšieho veku. Preto vítame cielenú aktivitu Školskej hokejovej a hokejbalovej ligy. Tá dáva deťom možnosť držať už veľmi skoro hokejku namiesto mobilu, či tabletu," povedal na pondelňajšej tlačovej konferencii v priestoroch petržalskej Základnej školy Holíčska Jaroslav Taraba, predseda predstavenstva Tisport SK, a.s.

Na spolupracujúcich školách ponúka hokej a hokejbal alternatívu trávenia voľného času detí a mládeže. Tí sa postupne pripravujú a nasleduje výber 25-30 najtalentovanejších, ktorí pôjdu do hokejovej prípravky. Vytvorí sa tak väčšia konkurencia a zvýši sa tlak na kvalitu. Súčasťou projektu "Hľadáme nové hokejové hviezdy" je aj skauting s cieľom vyhľadávať najväčšie talenty.



Projekt dlhodobo podporujú svojím menom a aktívnou účasťou na podujatiach a tiež finančne i hviezdy slovenského hokeja, Marián Hossa, Michal Handzuš a Richard Lintner. "Kedysi sme hrávali hokej na ulici, dnešné deti už tú možnosť nemajú. Hokejové a hokejbalové ihriská ubúdajú, preto im treba dať tú možnosť na školách. Viac talentov znamená viac kvality. Možno týmto vychovávame našich nástupcov, aby mal kto nosiť Stanleyho pohár a Gagarinov pohár na Slovensko i v budúcnosti," vyslovil želanie Michal Handzuš, ktorý sa tiež angažuje v projekte.

Dôležitou kapitolou projektu je aj budovanie nových hokejových arén. V roku 2012 tak vznikli otvorené hokejové plochy kanadských rozmerov v Spišskej Novej Vsi a Spišských Vlachoch, budúci rok by mal pribudnúť otvorený štadión v Starej Ľubovni.