Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Rangers predĺžili kontrakt s Chytilom, prichádza tvrdý muž Reaves

Hokejista Vegasu Golden Knights Ryan Reaves sa teší po výhre v prvom zápase semifinále play off NHL Montreal Canadiens - Vegas Golden Knights v Las Vegas v pondelok 14. júna 2021. Foto: TASR/AP

Vo Vegas prebehlo v lete viacero zmien. Do Chicaga Blackhawks odišiel brankár Marc-Andre Fleury, ktorého Golden Knights vymenili za útočníka Mikaela Hakkarainena.

New York 30. júla (TASR) - Český hokejista Filip Chytil podpísal nový dvojročný kontrakt s New Yorkom Rangers. Dvadsaťjedenročný útočník mal v NHL status obmedzeného voľného hráča. Novou akvizíciou "jazdcov" sa stal dôrazný útočník Ryan Reaves, ktorého Rangers získali z Vegas Golden Knights výmenou za tretie kolo draftu 2022.

Chytil zaznamenal v minulej sezóne 22 bodov v 42 zápasoch. Do play off Rangers nepostúpili. Finančné podrobnosti nového kontraktu nezverejnili, podľa New Yorku Post by si mal zarobiť 2,3 milióna dolárov za sezónu. Chytila Rangers draftovali v roku 2017 v prvom kole z 21. miesta, v 186 zápasoch strelil 34 gólov a nazbieral 71 bodov.

Tridsaťštyriročný Reaves opúšťa Vegas po tri a pol roku. V minulej sezóne nastúpil v drese "zlatých rytierov" na 37 zápasov a na konto mu pribudlo päť bodov. V 12 dueloch play off si pripísal jednu asistenciu. V NHL pôsobil aj v St. Louis Blues a Pittsburghu Penguins. V 686 zápasoch nazbieral 101 bodov a 937 trestných minút.

Vo Vegas prebehlo v lete viacero zmien. Do Chicaga Blackhawks odišiel brankár Marc-Andre Fleury, ktorého Golden Knights vymenili za útočníka Mikaela Hakkarainena. Okrem neho angažoval klub z "mesta hriechu" v rámci výmen aj útočníkov Jevgenija Dadonova, Bretta Howdena a Nolana Patricka, predĺžil zmluvu s obrancom Alecom Martinezom a podpísal kontraky s útočníkmi Svenom Bärtschim a Mattiasom Janmarkom a brankárom Laurentom Brossoitom.