Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Rangers zdolali Washington 3:2 a vyrovnali stav semifinálovej série

Hráči tímu New York Rangers sa tešia z úspechu Foto: TASR/AP

Víťazný gól strelil v 47. minúte Derick Brassard.

New York 2. mája (TASR) - Hokejisti New Yorku Rangers triumfovali v sobotňajšom druhom semifinále play off Východnej konferencie zámorskej NHL doma nad Washingtonom Capitals 3:2. Víťazný gól strelil v 47. minúte Derick Brassard a zariadil tak, že "jazdci" vyrovnali stav série na 1:1.

Rangers mali výborný úvod a už v 38. sekunde otvoril skóre dôrazný Chris Kreider. Náskok ešte v prvej tretine zvýšil v presilovke strelou od modrej Dan Boyle a prerušil sériu ubránených presiloviek Washingtonu na čísle 17. "Potrebovali sme tento zápas súrne vyhrať a veľmi nám pomohol dobrý úvod. Dostali sme sa tým do výhody," povedal zámorským médiám tréner New Yorku Alain Vigneault. Vynikajúci výkon podal brankár Henrik Lundqvist, ktorý chytil 30 striel a predviedol viacero skvelých zákrokov. Prekonali ho len ruskí útočníci Jevgenij Kuznecov a krásnym spôsobom kapitán Alexander Ovečkin, ktorý bleskovo vletel medzi dvoch obrancov a tvrdou a presnou strelou z kolien vyrazil dych divákom v Madisom Square Garden, ale aj zámorským komentátorom. Ani štvrtý zásah v play off ruskej hviezdy však Capitals nestačil, pretože Ovečkin už len znížil na konečných 2:3 z pohľadu hostí.

Hrdinom duelu bol domáci útočník Brassard, ktorý sa v play off presadil takisto štvrtýkrát a jeho gól zo 47. minúty bol napokon rozdielový. "V druhej tretine sme si vybrali slabšiu chvíľku, ešte že sme mali v bráne Henrika. V tretej časti sme sa vrátili k svojej hre," povedal Brassard, ktorý skóroval krátko po návrate z trestnej lavice a upravil na 3:1. Capitals mali v druhej časti veľký tlak, ale z 15 striel prekonal Lundqvista len Kuznecov. "Bol fenomenálny. Vôbec ma to však neprekvapuje, toto je Hank," chválil švédskeho brankára Rangers jeho spoluhráč Derek Stepan. "Jazdci" vyhrali v tohtoročnom play off všetkých päť zápasov o jeden gól a celkovo vrátane play off 2014 natiahli sériu tesných víťazstiev už na 9 duelov. Rangers túžia po prvom Stanley Cupe od roku 1994, keď podobne ako v tejto sezóne vyhrali Prezidentskú trofej pre najlepší tím základnej časti.

"Nehrali sme dnes dobre, Rangers si víťazstvo zaslúžili," uznal tréner Capitals Barry Trotz. Séria je veľmi vyrovnaná, prvý zápas rozhodol 1,3 sekundy pred koncom Joel Ward, teraz sa zápas skončil takisto najtesnejším spôsobom. Tretí zápas je na programe v noci na utorok vo Washingtone.

Play off NHL - 2. semifinále Východnej konferencie:

New York Islanders - Washington Capitals 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Góly:
1. Kreider (Fast, Stepan), 16. Boyle, 47. Brassard (St. Louis, Nash) - 34. Kuznecov (Chimera), 51. Ovečkin (Ward, Orpik). Brankári: Lundqvist - Holtby, strely na bránku: 35:32, 18.066 divákov

/na zápasy 1:1/