Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

Budúca hokejová sezóna bude nabitá aj pre slovenské reprezentácie

Z oficiálneho fotografovania slovenskej hokejovej reprezentácie na MS 2014 v hokeji v Minsku 13. mája 2014. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vrchol budúceho hokejového ročníka bude predstavovať šampionát v českých mestách Praha a Ostrava.

Minsk 23. mája (TASR) - Budúca hokejová sezóna so sebou prinesie dovedna 28 svetových šampionátov vo všetkých vekových kategóriách. Dejiská konania vrcholných fór oznámili na piatkovom zasadnutí kongresu Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) počas MS v Minsku.

Vrchol budúceho hokejového ročníka bude predstavovať šampionát v českých mestách Praha a Ostrava, kde sa bude o titul majstra sveta bojovať opäť po jedenástich rokoch. V nižšej kategórii, A-skupine I. divízie, sa predstaví 16 tímov v ukrajinskom Donecku.

Juniorské MS sa budú konať ako tradične na prelome rokov 2014 a 2015 v kanadských centrách Toronte a Montreale, reprezentácie do 18 rokov budú o svetový hokejový trón bojovať v apríli budúceho roka vo švajčiarskych mestách Zug a Luzern. Vo všetkých troch spomínaných elitných kategóriách sa predstavia aj slovenskí reprezentanti.

Ženský šampionát na najvyššej úrovni sa bude konať vo švédskom Malmö. Slovensko však bude mať zastúpenie o dve kategórie nižšie, reprezentantky budú hrať na začiatku apríla v B-skupine I. divízie v čínskom Pekingu. Dorastenky do 18 rokov sa pokúsia o postup medzi elitu z nižšej divízie vo Francúzsku.