Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Dovolenka skončila, slovenskí hokejisti začali pracovať na kondícii

Tomáš Tatar Foto: TASR/ Pavel Neubauer

Reprezentanti si voľno dopriali iba necelý mesiac a už sa začali potiť pod dohľadom kondičných trénerov.

Banská Bystrica 10. júna (TASR) - Desiatka slovenských hokejových reprezentantov absolvovala v pondelok v Banskej Bystrici vstupné testy pred začiatkom letnej prípravy. Marek Ďaloga, Marek Hrivík, Martin Marinčin, Andrej Meszároš, Richard Pánik, Martin Réway, Andrej Sekera, Tomáš Surový, Tomáš Tatar a Marek Viedenský sa zišli vo Fit aréne na meraniach parametrov ich svalov v troch silových režimoch, tak, ako to pripravil kondičný tréner Roman Švantner. Testovanie hokejistov si vzal pod palec tréner Juraj Moravčík či fyzioterapeut Lukáš Hačkulič.

Reprezentanti si voľno dopriali iba necelý mesiac a už sa začali potiť pod dohľadom kondičných trénerov. Najskôr si otestovali silu nôh na izokinetickom bicykli v ambulancii u lekára Miroslava Sylvestra, neskôr výbušnosť dolných končatín či silu v tlaku na lavičke. "Takto si presne zmeriame, kde chlapcov tlačí topánka a podľa toho im ušijeme kondičný program priamo na mieru," povedal pre oficiálnu webstránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) kondičný tréner Juraj Moravčík. "Andrej Sekera má už za sebou nábehový týždeň a naplno začne zaberať už počas tohto. Zvyšok chlapcov je oddýchnutých a svoje telá zaťažia postupne," pokračoval Moravčík. "Väčšina z nich si tréningy odkrúti v Banskej Bystrici, Tomáš Tatar bude trénovať napríklad v Trenčíne, kde máme tiež jednu skupinu hráčov," doplnil kondičný tréner, ktorý v príprave pred majstrovstvami sveta vypomáhal aj pri slovenskej reprezentácii.

Tatar priletel z dovolenky v Dubaji len na konci víkendu a v pondelok už bol nastúpený, aby mu tréneri pripravili plán na leto. "Viem, čo môžem od tohto kolektívu kondičných koučov očakávať a pre mňa je plus, že sa budem môcť pripravovať takmer doma v Trenčíne pod dohľadom Stanislava Magulu, ktorý už viac ako mesiac trénuje Mária Bližňáka, Branka Radivojeviča, Marcela Hossu či Petra Ölveckého. Ja začnem o týždeň v pondelok. Telo si oddýchlo a teraz sa pripravím mentálne. Predtým si ešte zahrám in-line hokej za Dubnicu Wildkings," povedal 23-ročný útočník, ktorý má za sebou v slovenskom drese účasť na troch majstrovstvách sveta (2010, 2012, 2014) a olympijských hrách v Soči v tomto roku. Tatar si zahrá za dubnický tím v exhibičnom zápase in-line hokeja už v utorok proti mužstvu zo Zlína a pôjde o spomienkový zápas na počesť hokejistov Lokomotivu Jaroslavľ Pavla Demitra, Karla Rachůnka, Jana Mareka i Josefa Vašíčka, ktorí zahynuli 7. septembra 2011 pri leteckom nešťastí neďaleko tohto ruského mesta. Začiatok zápasu je o 19.00 h na trenčianskom zimnom štadióne.