Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Hokej

Réway dal prednosť Európe, na dva roky sa upísal Sparte Praha

Z oficiálneho fotografovania slovenskej hokejovej reprezentácie na MS 2014 v hokeji v Minsku 13. mája 2014. Na snímke Martin Réway. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Devätnásťročný talent bol oficiálne hráčom Sparty od 16 rokov, keď prišiel do Prahy z Martina.

Praha 16. júna (TASR) - Martin Réway bude v budúcej sezóne definitívne obliekať dres hokejovej Sparty Praha. V pondelok podpísal s tradičným účastníkom českej extraligy novú zmluvu na ďalšie dve sezóny.

Devätnásťročný talent bol oficiálne hráčom Sparty od 16 rokov, keď prišiel do Prahy z Martina. Po tímoch dorastu a juniorky ho chcelo vedenie klubu skúšať aj v áčku, rozhodol sa však odísť do zámoria do Gatineau Olympiques v nižšej juniorskej súťaži QMJHL. "Som veľmi rád, že bude pôsobiť v Sparte. Okrem toho, že je to veľmi talentovaný a šikovný útočník, bude plniť v mužstve kľúčovú úlohu hráča s rokom narodenia 1995," cituje oficiálny web klubu slová športového manažéra Patrika Martinca.

Réway minulý rok absolvoval týždenný kemp Montrealu po tom, čo si ho klub vybral v 4. kole zo 116. miesta vo vlaňajšom drafte. Do prvého tímu Canadiens sa však napokon neprepracoval a po sezóne sa vrátil do Sparty. "Teším sa na prostredie, ktoré je v Sparte. Je to veľkoklub so všetkým a je pre mňa veľká česť tu pôsobiť. Chcem hrať dospelý hokej a Sparta je pre mňa ideálnou voľbou," uviedol Réway.

Talentovaný útočník začínal s hokejom v pražskej Slavii, odkiaľ prišiel na Slovensko do mládežníckych tímov Dolného Kubína a Martina. Po dvoch rokoch sa vrátil do Česka, tentoraz však do Sparty. Na medzinárodnej úrovni reprezentoval Slovensko v kategóriách do 17, 18 aj 20 rokov. Premiéru v A tíme SR absolvoval v príprave na MS v Minsku, na ktorých následne odohral sedem stretnutí a zaznamenal tri asistencie.