Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Marcel Hossa si už v drese Dinama Riga nezahrá

Na snímke slovenský ľavý krídelník Marcel Hossa (Dinamo). Foto: TASR/Martin Baumann

Spolu so slovenským hokejistom skončili v lotyšskom klube ďalší traja hráči.

Riga 20. decembra (TASR) - Vedenie Dinama Riga definitívne rozviazalo zmluvu so slovenským hokejistom Marcelom Hossom. Spoločne s ním skončili v klube aj brankár Edgars Masalskis, obranca Georgijs Pujacs a útočník Piotr Ščastlivyj. Informoval o tom web KHL prostredníctvom svojho facebookového konta.

Lotyšský klub spomínané kvarteto zapísal v utorok na listinu voľných hráčov. V priebehu 48 hodín si ich z nej nestiahol iný tím z nadnárodnej súťaže a Riga ich v piatok poslala do farmárskeho tímu Metalurgs Liepaja. Následne vedenie klubu rozviazalo s nimi platné kontrakty. "Hlavným dôvodom je športová stránka. Spolupráca s týmito hráčmi nebola natoľko efektívna, ako by sme chceli. Taký je hokejový život," cituje portál sportacentrs.com slová trénera Rižanov Artisa Abolsa.

Tridsaťtriročný Hossa nastúpil v prebiehajúcej sezóne v drese Dinama na 38 duelov, v ktorých strelil 7 gólov a zaznamenal 9 asistencií. Na ľade strávil v priemere takmer 17 minút na zápas, pričom v niektorých viedol Dinamo ako kapitán. Spoločne s Pucajsom mal na konte až pätnásť mínusových bodov. Vedenie klubu nepočíta ani s brankárom Masalskisom, ktorý pôsobil na konci uplynulej sezóny aj v tíme slovenského extraligistu HK Poprad. Lotyšský reprezentačný dres si následne obliekol na olympijskom turnaji v Soči aj na májových MS v Minsku.