Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

RTVS odvysiela všetky zápasy MS 2021, rozšíri i sprievodný program

Ilustračné foto. Foto: TASR – Michal Svítok

Nebudú chýbať pozápasové reakcie hráčov, členov realizačného tímu, či rozhovory s hokejovými osobnosťami, ktoré zhodnotia výkony slovenských hokejistov v Rige.

Bratislava 18. mája (TASR) – Všetky zápasy slovenskej reprezentácie na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v hokeji v Rige (21. mája - 6. júna) uvidia diváci na Jednotke RTVS.

"Na jednotke odvysielame aj jeden štvrťfinálový, jeden semifinálový a finálový zápas, ostatné duely uvidia fanúšikovia na Dvojke," informoval šéf sekcie športu RTVS Matej Hajko.

Počas šampionátu prinesie RTVS divákom vždy dva zápasy naživo, okrem dní, keď sa hrá šesť zápasov, vtedy odvysiela tri zápasy v priamom prenose. "Šampionát bude možné sledovať aj na webe rtvs.sk a všetky duely majstrovstiev budú pre divákov dostupné aj v našom archíve," uviedol Hajko.

Pripomenul aj to, že MS budú budú výrazne rezonovať aj v éteri Slovenského rozhlasu. "Aktuálne informácie budeme v rozhlasovom éteri prinášať počas celého dňa vo všetkých spravodajských reláciách a v prúdovom vysielaní, v ktorom sa ozvú aj vstupy z našich zápasov,“ avizoval.

Nebudú chýbať pozápasové reakcie hráčov, členov realizačného tímu, či rozhovory s hokejovými osobnosťami, ktoré zhodnotia výkony slovenských hokejistov v Rige. V rámci sprievodného programu doplní pokračovanie seriálu Aj oni boli pri medailách nová rubrika Rozhovor s legendou. Tím expertov rozšíria aj osobnosti, ktoré výrazne formovali ešte československý hokej, prípadne rané roky toho slovenského. "Diváci sa môžu tešiť aj na talkshow Richarda Lintnera Citronáda, ktorú prinesie RTVS naživo v štyroch epizódach na obrazovkách Jednotky a v jednej epizóde na Dvojke," dodal Hajko.

V dôsledku pandemickej situácie bude vysielanie MS 2021 kompletne zabezpečené z bratislavského štúdia. Komentátorom zápasov slovenskej reprezentácie bude Pavol Gašpar, ďalšími komentátormi a moderátormi štúdií budú Marek Marušiak, Tomáš Košec a Matúš Krutý. Okrem nich sa v hokejovom štúdiu divákom prihovoria aj hosťujúci experti Boris Valábik, Rastislav Konečný, Eduard Hartmann a Roman Sýkora.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho vstúpia do turnaja v piatok 21. mája o 19.15 SELČ, ich prvým súperom bude Bielorusko.