Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Ruský veterán Nabokov sa z Tampy vracia do San Jose

V roku 1975 sa narodil ruský hokejový brankár Jevgenij Nabokov. Foto: TASR/AP

Vedenie Sharks ho v pondelok získalo z Tampy Bay výmenou za budúce vyrovnanie. Tridsaťdeväťročný veterán odchytal za Lightning v prebiehajúcej sezóne 11 zápasov, príliš sa mu však nedarilo.

San Jose 9. februára (TASR) - Ruský hokejový brankár Jevgenij Nabokov sa po takmer piatich rokoch opäť stal súčasťou klubu zámorskej NHL San Jose Sharks. Vedenie "žralokov" ho v pondelok získalo z Tampy Bay výmenou za budúce vyrovnanie.

Tridsaťdeväťročný veterán odchytal za Lightning v prebiehajúcej sezóne 11 zápasov, príliš sa mu však nedarilo. V priemere inkasoval 3,15 gólu na zápas a mal iba 88,2-percentnú úspešnosť zásahov. Tampa ho preto 1. februára zaradila na waiver listinu a ďalej s ním nepočítala. Podľa oficiálneho webu NHL Nabokov už v stredu povie viac o tom, ako bude pokračovať jeho ďalšia kariéra.

Nabokov, ktorý má ruské aj kazašské občianstvo, sa dostal do NHL práve vďaka San Jose. Predstavitelia klubu si ho vybrali v roku 1994 v 9. kole z 219. miesta vtedajšieho draftu, no prvýkrát sa postavil do bránky Sharks až v sezóne 1999/2000. V tíme odchytal desať ročníkov, v tom treťom v poradí dokonca z postu brankára strelil gól. Pôsobil aj v Metallurgu Magnitogorsk či SKA Petrohrad. Po návrate z Ruska v roku 2011 chytal tri roky v drese NY Islanders, následne prestúpil do Tampy Bay. Na medzinárodnej úrovni sa viac preslávil v drese Ruska, na MS 2008 v Kanade získal so zbornou najjagavejší kov.