Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Hokej

Růžička sa sťažuje na neskúsenosť českých obrancov

Tréner Vladimír Růžička počas tréningu Foto: TASR/AP

Jeho zverenci totiž v druhej tretine proti Kanade inkasovali dva góly v priebehu 17 sekúnd.

Minsk 13. mája (TASR) - Napriek mohutnému finišu nemal český lodivod Vladimír Růžička po treťom zápase hokejových MS s Kanadou dôvod na radosť. Jeho zverenci totiž v druhej tretine inkasovali dva góly v priebehu 17 sekúnd, keď "javorové listy" potrestali prísne vylúčenie Jana Kovářa a Rielly v 37. minúte upravil už na 4:1 z ich pohľadu.

"Prvá tretina bola celkom dobrá, dostali sme však gól na 1:1. Povedzme si na rovinu, že v obrane máme mladých a neskúsených chalanov. Pracujú, makajú, ale mám dojem, že si to veľmi pripúšťajú. Mužstvo má aj napriek tomu obrovský charakter a silu smerom dopredu. Bohužiaľ, tie fauly," analyzoval v rozhovore pre idnes.cz príčiny neúspechu Růžička. Nepresnosti bekov vidí predovšetkým v nedostatku skúsenosti, no pozná aj recept, ako to vylepšiť. "Zjednodušiť hru, zadáci musia dávať puky rýchlo dopredu a takto musíme hrať neustále. Obrancovia ich niekedy viac držia," dodal.

Český tím za nepriaznivého stavu síce zbrane nezložil, naopak vynútil si tlak, ale dva góly v 53. minúte znamenali už iba kozmetickú úpravu konečného rezultátu. "V závere tam podľa môjho názoru Jarda Jágr dostal sekeru, lenže bol vylúčený iba on. Nebudeme fňukať, jednoducho nesmieme faulovať, musíme hrať v piatich. Máme silu, máme obrovskú silu, keď súpera pritlačíme. V posledných piatich minútach sme mohli dať ďalšie dva alebo tri góly. Navyše si cením to, že mužstvo za stavu 1:4 duel nezabalilo a bilo sa do poslednej sekundy," zakončil český kouč.