Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Šatan odohral asi posledný klubový zápas, ešte sa nerozhodol

Miroslav Šatan pozdravuje divákov po skončení stretnutia v Pohári nádeje KHL HC Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 10. marca 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Hráči Slovana i tréner Rostislav Čada majú jasno - chceli by vidieť "Šarkyho" hrať aj v budúcej sezóne. Center Juraj Mikúš sa vyjadril, že Šatan je príliš mladý na to, aby skončil s hokejom.

Bratislava 10. marca (TASR) - Pondelkový zápas s Dinamom Minsk (1:2) bol pre Miroslava Šatana pravdepodobne posledným v jeho bohatej hokejovej kariére, minimálne na klubovej úrovni.

Držiteľ všetkých štyroch slovenských medailí z MS a kapitán majstrov sveta z Göteborgu už dávnejšie avizoval, že sa po sezóne rozlúči s aktívnou činnosťou. Po vypadnutí Slovana z Pohára nádeje tieto slová potvrdil, no nechal si ešte otvorené zadné vrátka.

"Už dávnejšie som povedal, že toto bude pravdepodobne moja posledná sezóna. Zatiaľ to tak je a nič sa na tom nezmenilo. Vyzerá, že to bol môj posledný zápas na klubovej úrovni. Nikdy však nehovor nikdy," vyhlásil Šatan po zápase, v ktorom bol autorom jediného gólu Slovana.

Charizmatický útočník však definitívne rozhodnutý ešte nie je. "Päť minút po konci zápasu sa mi o konci kariéry ťažko vyjadruje. Asi treba na to nejaký čas, musí ubehnúť aspoň pár týždňov, ak nie mesiacov. V podstate som teraz rozhodnutý, že to bol koniec, ale zoberiem si predsa ešte nejaký čas a definitívu urobím asi až niekedy v lete," pokračoval 39-ročný krídelník.

Šatana čaká ešte jedno veľké rozhodnutie. Už pred týždňom sa stretol s trénerom reprezentácie Vladimírom Vůjtekom a o pár dní by mala nasledovať ďalšia schôdzka, už aj s generálnym manažérom národného tímu Ottom Sýkorom, na ktorej budú hovoriť o jeho prípadnej účasti na májových majstrovstvách sveta v Minsku. "Stretneme sa, až keď sa uzdraví pán Sýkora. Bude záležať na jeho zdravotnom stave, kedy sa vráti späť do práce. Presný dátum schôdzky teda nepoznám," povedal víťaz Stanleyho pohára v drese Pittsburghu. Spätne neľutuje, že do sezóny vstúpil tak neskoro. "Bol to výsledok viacerých okolností - jednak uviaznutej komunikácie so Slovanom, jednak môjho zdravotného stavu, keď som nebol pripravený tak skoro naskočiť hneď do sezóny. Potreboval som dlhší čas, aby som sa pripravil. Nemôžem to ľutovať, urobil som v danej chvíli to najlepšie, čo sa dalo."



Hráči Slovana i tréner Rostislav Čada majú jasno - chceli by vidieť "Šarkyho" hrať aj v budúcej sezóne. Center Juraj Mikúš sa vyjadril, že Šatan je príliš mladý na to, aby skončil s hokejom. "Záleží, s kým ma porovnáva. Ťahajú to aj starší hráči, takže je to určite možné čo sa týka fyziologickej stránky. Aj výkonnosť by na to bola. Už posledné tri či štyri roky sa však rozhodujem, či skončiť a nakoniec to potiahnem vždy na pol sezóny. Vyhlasovať na sto percent ešte nič nechcem, no raz ten koniec musí prísť," dodal.