Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Šatan sa stretol s Vůjtekom, Sýkora chýbal

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek (vľavo) a Miroslav Šatan (vpravo) Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa informácií na oficiálnom webe Slovenského zväzu ľadového hokeja sa na stretnutí zúčastnil aj prezident SZĽH Igor Nemeček.

Bratislava 5. marca (TASR) - Útočník bratislavského Slovana Miroslav Šatan sa v stredu stretol s trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimírom Vůjtekom. Generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora pre chorobu na stretnutí chýbal.

Podľa informácií na oficiálnom webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) sa na stretnutí zúčastnil aj prezident SZĽH Igor Nemeček. Témou spoločného rozhovoru boli udalosti, ktoré sa odohrali za posledné dva mesiace. Všetci traja sa následne dohodli na ďalšej schôdzke, na ktorej by nemal chýbať už ani Sýkora.

Kouč Vůjtek na začiatku januára nenominoval Šatana na ZOH v Soči, čo vyvolalo v hokejových kruhoch rozporuplné reakcie. Reprezentačný tréner vtedy zdôvodnil svoje rozhodnutie faktom, že skúsený útočník nemá dostatočnú formu pre účasť na olympiáde. Neskôr vedenie reprezentácie prezentovalo, že skutočným dôvodom Šatanovej absencie v Soči bol jeho nevyriešený spor so Zdenom Chárom po tvrdom ataku v novembrovom dueli KHL 2012/2013 medzi Levom Praha a Slovanom Bratislava. Šatan vlani v novembri podľa vlastných slov prejavil záujem o zmierenie, pred zápasom Bostonu na ľade New Yorku Rangers sa však aktéri sporu nestretli.

Slovenská reprezentácia nezvládla olympijský turnaj podľa predstáv a po prehre v kvalifikácii o štvrťfinále s Českom (3:5) obsadila bez jediného víťazstva predposlednú jedenástu priečku.