Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Sekera verí, že ZOH budú bezpečné, Handzuš sa obáva časového posunu

Na snímke Andrej Sekera. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Sekera neberie do Soči nikoho z rodiny či priateľov, no nie kvôli obavám o bezpečnosť. V čiernomorskom letovisku si chce predovšetkým užiť olympijskú atmosféru a neizolovať sa od spoločnosti.

Raleigh/Chicago 31. januára (TASR) - Obavy o bezpečnosť počas ZOH v Soči trápia mnohých športovcov, slovenský hokejista Andrej Sekera nie je v tomto smere výnimkou. Obranca Caroliny Hurricanes uviedol, že strach má zrejme každý človek skrytý kdesi hlboko v hlave, podľa neho však neexistuje na svete nič, čomu by sa dalo na sto percent predísť.

"Dúfajme, že sa nič nestane. Som si celkom istý, že ruská vláda a všetky krajiny, ktoré posielajú svojich športovcov na olympiádu, sa postarajú o to, aby mali Hry hladký priebeh a nič závažné sa nestalo," vyslovil sa pre lebanondemocrat.com slovenský reprezentant, ktorý sa po štarte na ZOH 2010 vo Vancouveri chystá na svoju druhú olympiádu.

Sekera neberie do Soči nikoho z rodiny či priateľov, no nie kvôli obavám o bezpečnosť. V čiernomorskom letovisku si chce predovšetkým užiť olympijskú atmosféru a neizolovať sa od spoločnosti. "Plánujem si pozrieť olympijskú dedinu, navštíviť mnohé športoviská. Chcem vidieť toho v Soči čo najviac. Takú možnosť má totiž človek možno raz-dvakrát za život."

Už tretie vystúpenie pod piatimi kruhmi čaká Michala Handzuša. Tridsaťšesťročný center Chicaga nevie predpovedať, ako sa jeho telo vyrovná s takou veľkou záťažou v strede sezóny, viac sa skôr obáva dlhého letu.

"Najťažšou časťou nebudú samotné zápasy, ale náročné cestovanie. Z Chicaga do Soči je 10-hodinový časový posun, čo je veľa," poznamenal pre Chicago Tribune skúsený center. "Uvidíme, ako sa to prejaví. V rokoch 2002 a 2010 sa zimné olympijské hry konali na severoamerickej pôde, takže s cestovaním do Salt Lake City, respektíve Vancouveru to bolo jednoduché. V Turíne 2006 som nehral, takže nemôžem povedať, aké náročné bolo cestovať tam a späť. Prvýkrát budem na ZOH letieť tak ďaleko, takže to bude pre mňa nová skúsenosť," dodal vlaňajší víťaz Stanleyho pohára.