Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Skalica začala prípravu na ľade s mladíkmi

Na snímke vľavo brankár HK 36 Skalica Patrik Romančík počas prvého tréningu na ľade pred začiatkom novej sezóny hokejovej Tipsport extraligy v pondelok 28. júla 2014 v Skalici. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Do prípravy mužstva sa zapojilo vyše tridsať hráčov, káder sa bude dopĺňať postupne.

Skalica 28. júla (TASR) - Hokejisti HK 36 Skalica v pondelok prvýkrát vykorčuľovali na ľad pred štartom novej extraligovej sezóny. Do prípravy mužstva sa zapojilo vyše tridsať hráčov, no ako povedal TASR hlavný tréner Štefan Mega, káder ešte zďaleka nie je hotový.

"Dnes sme mali na ľade 33-34 hráčov, čo je celkom dosť, ale nemôžem povedať, že by sme mali kompletný káder, keďže sú to väčšinou mladí hráči. Ide o ročníky 1990-1993, z ktorých vyberieme predpokladám nejakých päť až sedem ľudí. Káder sa potom posnažíme doplniť o skúsenejších hokejistov. Kým však nie je nič podpísané, nebudem ani oficiálne hovoriť o konkrétnych menách," uviedol hlavný kouč.

Na začiatku prípravy na suchu figurovali v mužstve brankári Miroslav Lipovský a Patrik Romančík, obrancovia Martin Gründling, Róbert Mikéska, Peter Šohajda a Peter Horváth a útočníci Ronald Dvonč a Michal Romančík. Postupne ich doplnili zadáci Ivan Jankovič a Filip Krejčiřík. "Okrem desiatky hráčov, ktorí boli už v letnej príprave a sú podpísaní, sú všetci ostatní na skúške," doplnil tréner.

Na Skaličanov čakajú v najbližších dňoch dvojfázové tréningy, v ktorých sa mužstvo rozdelí na dve skupiny. "Najprv bude posilňovňa a potom ľad a večer budeme hrávať zápasy, aby sme mohli preveriť nových chalanov aj v hre. Budúci týždeň nás čaká už prvý prípravný zápas proti Francúzsku a v ďalšom týždni sa zúčastníme na turnaji Rona Cup v Trenčíne," pokračoval Mega. Tradičný turnaj sa koná od 14. do 16. augusta v Trenčíne a okrem Skalice a miestnej Dukly sa na ňom predstavia aj HK Nitra, tím SR 20 a finalisti českej extraligy PSG Zlín a Kometa Brno.

Po turnaji si Skaličania zahrajú ešte ďalšie prípravné stretnutia, no Mega ich presný počet zatiaľ nepozná, keďže viaceré sú v riešení. "Ale dohromady by ich malo byť asi deväť alebo desať."

Klub sa počas uplynulého ročníka dostal do nelichotivej finančnej situácie, následne ho opustilo viacero stabilných hráčov a aj preto ešte stále nemá zhotovený káder na nadchádzajúci extraligový ročník. Tréner aj preto nechcel hovoriť o konkrétnych cieľoch. "Ťažko o tom hovoriť, pokiaľ nemáme stabilizovaný káder. Samozrejme, že by to mala byť účasť v play off, ale to chcú všetky mužstvá," dodal.

Skalica v uplynulom extraligovom ročníku postúpila do play off, kde v 1. kole podľahla Banskej Bystrici 2:4 na zápasy. V úvodnom kole v základnej časti sezóny 2014/2015 nastúpi na ľade MsHK DOXBETT Žilina.

Fotogaléria: HK 36 Skalica v príprave