Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

Školiak opäť v Skalici, klub sa dohodol aj s kvartetom ďalších hráčov

Na archívnej snímke René Školiak. Foto: TASR - František Iván

Okrem neho vystužili káder aj obrancovia Jan Polata, Marek Zukal a útočníci Marek Indra a Patrick Brodek.

Skalica 18. augusta (TASR) - Extraligový hokejový klub HK 36 Skalica sa posilnil o kvinteto hráčov na čele s veteránom Reném Školiakom. Okrem neho vystužili káder aj obrancovia Jan Polata, Marek Zukal a útočníci Marek Indra a Patrick Brodek, informuje oficiálna stránka Záhorákov.

Tridsaťšesťročný center Školiak tak nastúpi už na svoju jedenástu sezónu v skalickom drese. Odchovanec Liptovského Mikuláša sa z rodného mesta vybral do Slovana Bratislava a po necelých štyroch sezónach v "belasom" zamieril v ročníku 2005/06 na Záhorie.

V HK 36 pôsobil až do minulej sezóny, keď si na osem zápasov vyskúšal angažmán v Slavii Praha a záver strávil v HK Nitra. Celkovo odohral v slovenskej extralige 932 zápasov, v ktorých strelil 229 gólov a pridal 472 asistencií. Na konte má aj niekoľko štartov v reprezentácii, no nikdy nehral na vrcholnom podujatí.

Dvadsaťdvaročný Čech Polata strávil minulú sezónu v rakúskom mužstve Kapfenberg Steelers, kde v 34 zápasoch získal 27 bodov (5+22) a 16 trestných minút. O štyri roky starší Zukal pôsobil v Skalici už vlani, okrem toho hral aj za poľský Osvienčim, Senicu, Martin či Pardubice.

Dvadsaťšesťročný útočník Indra prišiel na Záhorie z Prostějova, kde strávil posledné dve sezóny. Odchovanec Slavie Praha v minulosti pôsobil i v HC Thurgau, BK Mladá Boleslav, KLH Chomutov alebo Sarnia Sting (OHL).

Zmluvu so Skaličanmi podpísal v utorok aj slovenský útočník Patrick Brodek, 21-ročný krídelník prichádza do klubu z bratislavského Slovana. Vo svojej poslednej juniorskej sezóne nazbieral v 45 zápasoch 62 bodov (25+37).