Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Zmeny v HK Skalica, po novom trénerovi aj nový GM

Na snímke fanúšikovia Skalice spievajú štátnu hymnu v šiestom zápase štvrťfinále play off Tipsport extraligy HK 36 Skalica - HC 05 Banská Bystrica v Skalici v stredu 19. marca 2014. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Klub sa počas uplynulého ročníka dostal do nelichotivej situácie a prvoradým cieľom bude jeho stabilizácia po finančnej stránke.

Skalica 7. mája (TASR) - Hokejový extraligista HK 36 Skalica prejde pred začiatkom sezóny 2014/2015 výraznými zmenami. Po výmene na trénerskom poste vystriedal Petra Srnca vo funkcii generálneho manažéra Tibor Martinčič, ktorý má priniesť do klubu nový impulz.

Vlna zmien odštartovala na Záhorí len prednedávnom, keď Andreja Výboha nahradil na striedačke Štefan Mega. Klub sa počas uplynulého ročníka dostal do nelichotivej situácie a prvoradým cieľom bude jeho stabilizácia po finančnej stránke. "Situácia v slovenskom športe je veľmi ťažká. Žiadny klub nechce, aby mu dal štát peniaze na súkromnú zábavu, ktorou extraliga je. Jediné, čo chceme, je vytvoriť zákon, ktorý by zabezpečil, že firmy podporujúce šport nebudú za tento svoj krok v konečnom dôsledku trestané," uviedol na oficiálnom webe Martinčič.

Vzhľadom na vzniknuté problémy visí v súčasnosti otáznik aj nad zložením kádra pre budúcu sezónu. V "zeleno-bielom" drese by sa mali predstaviť niektorí hráči z uplynulého ročníka doplnení o ďalších odchovancov. "Sú tu hráči, ktorí majú platné kontrakty, no vzhľadom na finančnú stabilizáciu klubu sme boli nútení otvoriť finančnú otázku ich zmlúv. Oslovili sme i niektorých hráčov, ktorým už zmluva skončila, nemáme však jednoduchú rokovaciu pozíciu," dodal Martinčič. Ten má záujem udržať v mužstve brankára Miroslava Lipovského či útočníkov Petra Obdržálka s Davidom Stielerom.

Skalicu už opustil skúsený zadák Martin Vyrúbalík, ktorý posilní nováčika v českej extralige HC Olomouc. O uvoľnenie spod zmluvy požiadal René Školiak a Jindřicha Baráka láka pražská Slavia. Prvú fázu letnej prípravy odštartujú na Záhorí v pondelok 19. mája.