Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Slafkovský zaplatil tradičnú večeru nováčikov: Bola chutná a drahá

Na snímke hore uprostred slovenský hokejista Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský sa teší so spoluhráčmi po výhre v zápase zámorskej hokejovej NHL Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers (5:4 pp a sn) v Montreale 19. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Jednotka draftu 2022 má po 16 zápasoch bilanciu 3 góly a 2 asistencie.

Montreal 29. novembra (TASR) - Ako chutnú a drahú označil slovenský hokejista Juraj Slafkovský večeru Montrealu Canadiens, ktorú zaplatili nováčikovia v tíme. Na tradičný rituál v kluboch NHL sa ho po pondelňajšom tréningu pýtali zámorskí novinári.

Okrem Slafkovského sa na platení účtu podieľali aj Kaiden Guhle, Arber Xhekaj, Jordan Harris a Johnathan Kovacevic. "V tíme máme päť nováčikov, takže ma to nakoniec až toľko nestálo, ale aj tak ... . Určite to bola zábava. Je to súčasť vstupu do ligy a páči sa mi to. Bolo príjemné stráviť čas s tímom aj takýmto spôsobom," citovala Slafkovského stránka nhl.com.

Jednotka draftu 2022 má po 16 zápasoch bilanciu 3 góly a 2 asistencie. "Na svojej hre musím celkovo zapracovať. Ako povedal tréner Martin St. Louis, potrebujem zlepšiť hru bez puku. Zatiaľ to nie je nič výnimočné, ale ani úplne zlé. Skrátka taký priemer," zhodnotil svoje doterajšie výkony.