Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Hossov dvojbodový darček k 36. narodeninám, Kopecký s víťazným gólom

Ilustračná snímka, zápas tímov Florida Panthers a Edmonton Oilers, 11. januára 2015. Foto: TASR/AP

Gól Tomáša Kopeckého v zápase Floridy s Edmontonom mal prívlastok víťazný.

New York 12. januára (TASR) - Slovenský hokejista Marián Hossa pomohol v noci na pondelok v súboji zámorskej NHL k víťazstvu Chicaga nad Minnesotou v pomere 4:1. Už v 5. minúte otvoril skóre svojím 9. presným zásahom v sezóne a na konci druhej tretiny asistoval pri góle Johnnyho Oduyu, dal si tak darček k dnešným 36. narodeninám.

"Pre nás je to cenné víťazstvo, lebo v uplynulých zápasoch sme podľa mňa nehrali ideálne," povedal zámorským novinárom slovenský krídelník, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia. "Je dobré vedieť, že pred štvordňovou prestávkou, ktorá nás čaká, sú naše dobré zvyky opäť späť. Mali sme skutočne vydarený vstup do zápasu, čo je vždy dôležité a aj dnes sa to ukázalo byť kľúčom k víťazstvu," dodal Hossa, ktorý zaznamenal dva body (0+2) aj v predošlom dueli s Edmontonom. V aktuálnom ročníku má na konte 31 bodov (9+22) v 43 zápasoch. "Divosi" sa naďalej herne trápia, prehrali piaty zápas v rade a tretí za sebou v riadnom hracom čase. Mužstvo, ktoré mnohí experti radili pred sezónou vysoko, momentálne figuruje v tabuľke Západnej konferencie až na 12. mieste a na priečky zaručujúce účasť v play off stráca sedem bodov. Chicago je na tom opačne, v tabuľke je tretie, keď iba Nashville a Anaheim nazbierali viac bodov.

Druhý presný zásah v prebiehajúcej sezóne strelil Tomáš Kopecký, ktorého Florida zvíťazila v Edmontone 4:2. Jeho gól zo 46. minúty mal navyše prívlastok víťazný. "Panteri" aj vďaka Kopeckému triumfovali v treťom zápase v sérii.

"Nechcel som veľmi špekulovať, iba som sa snažil čo najrýchlejšie vystreliť. Konečne to tam padlo. Bola to pre mňa veľká úľava," povedal po zápase pre denník Sun Sentinel Kopecký, ktorý ukončil osobný desaťzápasový gólový pôst.

Bývalému hráčovi Detroitu či Chicaga sa v tejto sezóne zatiaľ strelecky nedarí, tak ako by si predstavoval. Pritom do šancí sa dostával, len v koncovke mu chýbalo šťastie. Slabšiu produktivitu sa snažil vykompenzovať svojou bojovnosťou a kvalitnou prácou v defenzíve. Jeho užitočnosť pre tím ocenil aj tréner "panterov" Gerard Gallant, ktorý sa svojho zverenca počas sezóny zastal i napriek jeho bodovo slabšiemu obdobiu.

"Nie som možno najtalentovanejší hráč, no môžem odprisahať, že každý zápas vydám ja a moja lajna maximum. Keď sme na ľade, snažíme sa pracovať usilovnejšie ako súper. To je naše motto. Zatiaľ sa k nám puky príliš neodrážali, ale dúfam, že sa to čoskoro otočí. Musíme byť iba trpezliví a pokračovať v práci," tvrdí dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára, ktorý v 36 dueloch sezóny nazbieral sedem bodov (2+5).

Fanúšikovia Anaheimu si pred súbojom s Winnipegom najprv vychutnali slávnostné vyradenie osmičky legendárneho Fína Teemu Selänneho a potom oslávili aj vydreté víťazstvo "káčerov" 5:4 po nájazdoch. Ducks v zápase prehrávali 1:3 i 2:4, ale nakoniec otočili duel vo svoj prospech, keď rozhodujúci nájazd premenil v rozstrele obranca Sami Vatanen. Hlavnou hviezdou stretnutia však bol švédsky nováčik Rickard Rakell, ktorý strelil dva góly, na ďalšie dva prihral a premenil aj svoj nájazd.




sumáre:

EDMONTON - FFLORIDA 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Góly: 25. Eberle (Hall, Schultz), 46. Pouliot (Roy, Nikitin) - 5. Hayes (Bjugstad, Jokinen), 27. Campbell (Ekblad, Jokinen), 46. KOPECKÝ (MacKenzie, Upshall), 56. Bergenheim (Fleischmann). Brankári: Scrivens - Luongo, strely na bránku: 33:27, 16.839 divákov.


CHICAGO - MINNESOTA 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Góly: 5. HOSSA (Toews, Saad), 8. Bickell (P. Kane, Richards), 32. Richards (P. Kane, Bickell), 39. Oduya (Toews, HOSSA) - 56. Cooke (Brodziak, Brodin). Brankári: Crawford - Bäckström, strely na bránku: 35:37, 21.809 divákov.


ANAHEIM - WINNIPEG 5:4 pp a sn (1:3, 1:1, 2:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 9. Rakell (Palmieri), 34. Jackman (Cogliano, Rakell), 47. Palmieri (Rakell, Vatanen), 58. Rakell (Maroon), rozh. samost. nájazd Vatanen - 8. E. Kane (Lowry, Enström), 10. Bogosian (Frolík, Scheifele), 15. Scheifele (Perreault, Byfuglien), 38. Ladd (Wheeler, Little). Brankári: Andersen - Pavelec, strely na bránku: 43:32, 17.356 divákov.


Slováci v akcii:

Tomáš Kopecký (Florida) 13:44 1 0 1 0 2 0

Marián Hossa (Chicago) 16:47 1 1 2 +2 6 0




/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/