Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Mladí Slováci prehrali s Ruskom 2:4, Bartánus: Veľmi dobrý zápas

Ilustračné foto

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov prehrali v nedeľu v ich treťom zápase na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku s Ruskom 2:4.

Luzern 19. apríla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov prehrali v nedeľu v ich treťom zápase na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku s Ruskom 2:4. Zverenci trénera Antona Bartánusa tak majú v A-skupine na konte jednu nečakanú výhru nad Švédskom (3:1), debakel 0:10 s USA a prehru so "zbornou". Boje v skupine zakončia v pondelok súbojom o postup do štvrťfinále s Nemeckom (18.45 h). Slováci figurujú v tabuľke priebežne na štvrtej priečke.

Slováci inkasovali rýchle dva góly, v závere úvodnej tretiny znížil Peter Horváth. Na začiatku druhej tretine nevyužili presilovku a hneď po nej inkasovali tretíkrát. V tretej tretine opäť znížil na rozdiel gólu Filip Lešťan, ale Rusi našli opäť odpoveď a napokon zvíťazili 4:2.

A-skupina:

Slovensko - Rusko 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)


Góly: 18. Horváth (Solenský), 49. Lešťan (Vadovič) - 6. Rubicov (Ivanjuženkov), 7. Gurjanov (Kaprizov, Vorobjov), 24. Žukenov (Beljajev, Kaprizov), 54. Jurtajkin (Kvartalnov). Rozhodovali: Pešina (ČR), Solem (Nór.) – Buese (Fín.), Espinoza (Švaj.), vylúčení: 4:5, presilovky a oslabenia: 0:0, 660 divákov.

Zostava SR: Húska – Vadovič, Hatala, Kosecký, Kolesár, Roman, Grman, Trska, Bodák – Bondra, Valent, Lešťan – Sádecký, Sloboda, Hecl – Murín, Oško, Andrisik – Horváth, Žitný, Solenský


Favorizovaných Rusov mohol zaskočiť v 2. minúte Sadecký, ale ruský brankár Samsonov si poradil aj s dorážkou Slobodu. Potom ale zborná dvakrát gólovo udrela. Najprv v 6. minúte využil Rubcov chybu slovenskej defenzívy, potom v 7. minúte opäť dostal puk za chrbát Húsku Gurjanov. Slováci sa snažili odpovedať, šancu mal Valent v 16. minúte, a podarilo sa im znížiť, keď si Horváth v 18. minúte položil brankára a z uhla sa nemýlil. Na začiatku druhej tretiny nevyužili Slováci presilovku a pykali po góle z hokejky Žukenova. Rusi kontrolovali priebeh a boli aktívnejší. Aj do tretej tretiny vstúpili lepšie Rusi, v 45. minúte trafil Beljajev tyčku. Ale v 49. minúte opäť na rozdiel gólu znížil Lešťan. Ruská odpoveď na slovenský nápor nechala na seba čakať päť minút a na 4:2 zvýšil Jurtjakin, ku ktorému sa odrazil puk pred bránku. Slováci už hrali vabank, Rusi ich mohli vytrestať pri ich ďalších šanciach, skóre sa už ale nezmenilo a "zborná" si zapísala tretiu výhru v treťom zápase.

Anton Bartánus, tréner SR 18 (zdroj: hockeyslovakia.sk):
"Dnes sme odohrali naozaj veľmi dobrý zápas, herne kvalitný, podporený veľkým nasadením i bojovnými srdiečkami našich zverencov. Chlapci sa týmto výkonom chceli ospravedlniť za nevydarené piatkové stretnutie s Američanmi. Dnes bol obrovský rozdiel práve v disciplinovanej a dôslednej hre v obrane. Tiež sme si vytvorili množstvo šancí, ani nechcem domýšľať, ako by to dopadlo pri troške vyššej efektivite v streľbe. Tento vyrovnaný duel rozhodli úplné maličkosti. Za výkon sme hráčom hneď po stretnutí v kabíne poďakovali, súčasne pripomenuli dôležitosť pondelňajšieho zápasu s Nemeckom. Zostava? Nemáme nejaké dôvody ju meniť."

B-skupina:

Lotyšsko - Fínsko 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)