Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Hokej

Slovenskí hokejisti s úspešnou generálkou na MS v Minsku

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek v zápase Slovensko - Nórsko na medzinárodnom turnaji Slovakia Cup na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave 3. mája 2014. Uprostred Miroslav Šatan. Foto: TASR/Michal Svítok

V záverečnej príprave mali pozitívnu bilanciu, keď z ôsmich duelov vyhrali až päť a pripísali si aj celkový triumf na domácom turnaji Slovakia Cup.

Bratislava 3. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti po úspešnej generálke na majstrovstvá sveta netajili spokojnosť so záverečnou prípravou. V nej mali pozitívnu bilanciu, keď z ôsmich duelov vyhrali až päť a pripísali si aj celkový triumf na domácom turnaji Slovakia Cup.

Na bratislavskom štadióne Ondreja Nepelu zdolali Vůjtekovi zverenci najprv Lotyšsko 5:3 a v sobotňajšom zápase si poradili s Nórskom 3:2 po predĺžení. "Výsledok hovorí za všetko. Nie je dôvod byť nespokojný. Myslím si, že sme obidva zápasy hrali dobre, boli tam nejaké malé problémy, ale celkový výsledok, prvé miesto a dve víťazstvá, je dôvod na spokojnosť," uviedol po zápase kapitán výberu Miroslav Šatan.

Šatan odohrá svoje 14. MS

Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan dvíha nad hlavu trofej pre víťaza medzinárodného turnaja Slovakia Cup 2014 po zápase Slovensko - Nórsko na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave 3. mája 2014. Vpravo bývalý hokejový reprezentant Dárius Rusnák.
Foto: TASR/Michal Svítok
Tridsaťdeväťročný veterán, ktorý sa predstaví už na svojich 14. majstrovstvách sveta (vrátane turnajov B a C-kategórie), zhodnotil aj celú prípravu tímu: "Mužstvo počas nej hľadalo svoj herný štýl. Na šampionáte budeme musieť veľa korčuľovať a bojovať. Niekedy nám trochu chýbali skúsenosti, chladná hlava, ale keď sa chce, dá sa to vynahradiť. V príprave sme dosiahli päť víťazstiev, čiže bola lepšia ako po iné roky," uviedol.

"Odohrali sme osem prípravných zápasov, väčšinu sme vyhrali a účel to splnilo. Na majstrovstvách sveta si chceme napraviť chuť do hokeja po olympiáde a naladiť fanúšikov pozitívne," pridal sa brankár Ján Laco, ktorý by mal byť v Minsku slovenskou jednotkou.

Slováci si v rámci Euro Hockey Challenge pripísali po jednej výhre a prehre v dvojzápasoch s Ruskom, Francúzskom aj Fínskom, na Slovakia Cup-e už len vyhrávali. Na turnaji sa darilo aj jedinému obrancovi zo zámorskej NHL Martinovi Marinčinovi: "Proti súperom tohto rangu sú to všetky nervózne zápasy, hrá sa nám proti nim ťažšie, aj na majstrovstvách sveta. Sme radi, že sme sobotňajší zápas dotiahli do víťazného konca," uviedol.

Marinčin sa v tretej tretine zaskvel parádnym prienikom pomedzi dvojicu súperových hráčov, no jeho strela skončila len na žŕdke bránky nórskeho gólmana Haugena: "Po mojej akcii začali diváci dvíhať ruky, tak som si myslel, že je to gól, no rozhodcovia ho nakoniec neuznali. Čo sa týka tvoriaceho sa mužstva, vidím to pozitívne. Výkony na turnaji sa mi páčili, posilnili nám sebavedomie a dúfam, že ich prenesieme aj na šampionát."

Lušňák na MS nepocestuje

Patrik Lušňák
Foto: TASR/Michal Svítok
Dobrú formu mal v poslednom zápase aj útočník Patrik Lušňák, ktorý počas celého priebehu hýril aktivitou, vypracoval si viacero šancí a v 44. minúte strelil druhý gól slovenského tímu. "Mal som viacero streleckých šancí, raz mi puk utiekol, druhýkrát som zasa trafil brankára do betónu. Mohol som to viac zdvihnúť. Som rád, že mi to v tretej tretine padlo. Diváci nás tlačili dopredu, bola super atmosféra, mohli sme vyhrať už v riadnom hracom čase, no sme radi aj za víťazstvo po predĺžení," uviedol.

Pre dvadsaťpäťročného krídelníka Piešťan mal však záver prípravy trpkú príchuť, keďže sa spolu s ďalšou päticou hráčov, obrancami Radkom Deylom a Martinom Štajnochom a útočníkmi Martinom Bartekom, Rastislavom Špirkom a Petrom Zuzinom dozvedel, že do Minsku nakoniec nepocestujú.